От Министерството на вътрешните работи съобщиха, че след извършени констатации

...
От Министерството на вътрешните работи съобщиха, че след извършени констатации
Коментари Харесай

МВР: ГД „Гранична полиция“ не задържа документи на граждани за неплатени глоби от пътни нарушения

От Министерството на вътрешните работи оповестиха, че след осъществени констатации за извънредно доста невръчени наказателни постановления и електронни фишове за санкции , със заповед на заместник-директора на Групово дело „ Гранична полиция “ са дадени инструкции да се прави информация за невръчени електронни фишове на всички влизащи и напускащи страната български жители, за по-голяма събираемост на санкциите от осъществени нарушавания на Закона за придвижването по пътищата.

Категорично опровергаваме медийни изявления, в които се споделя, че персоналните документи на жители са били арестувани от „ Гранична полиция “ , до момента в който не заплатят санкциите си от пътни нарушавания.

Напомняме, че след връчване на електронен фиш или наказателно разпореждане, санкцията може да се заплати в избран период , без това да се прави вeднага на граничния пункт. Опашки са се образували заради желанието на жители да заплатят своите санкции незабавно.

С цел облекчение на пътния трафик по Граничен контролно-пропусквателен пункт, заповедта за връчване на наказателни постановления и електронни фишове през почивните дни не се извършва .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР