От Министерството на вътрешните работи изпратиха официална позиция и отговориха

...
От Министерството на вътрешните работи изпратиха официална позиция и отговориха
Коментари Харесай

МВР с официална позиция дали Нотариуса е бил нещатен сътрудник на полицията

От Министерството на вътрешните работи изпратиха публична позиция и дадоха отговор дали Мартин Божанов - Нотариуса е бил нещатен помощник в Министерство на вътрешните работи. От ведомството оповестиха, че категоричното мнение е дефинирано в Приложение № 1 към член 25 от Закона за зашита на класифицираната информация.

От Министерство на вътрешните работи показват, че дали едно лице е или не е доброволен помощник на органите на Министерство на вътрешните работи съставлява държавна загадка по смисъла на Закона, разгласяването на която е наказуема по смисъла на Наказателния кодекс.

В позицията на Министерство на вътрешните работи се оповестява, че в същото време не съществува правна опция за отбрана от наказателно гонене на разположение, приело непринудено съдействие с Министерство на вътрешните работи.

От ведомството приложиха копие от заповедта за назначението на брачната половинка на Божанов в структурите на Министерство на вътрешните работи.
 жена нотариус назначение мвр Министерство на вътрешните работи
Ето и какво още пишат от Министерство на вътрешните работи:

Вменяването на виновност на Министерството на вътрешните работи за безучастие във връзка с ефикасното противопоставяне на закононарушения, свързани с пазаруване на гласове по време на локалните избори, то безапелационният отговор се съдържа в оповестената в интернет-страницата на Министерство на вътрешните работи статистика от извършените последни избори.

Недоумяващият въпрос е за какво шест месеца по-късно се извежда спекулативно умозаключение, с което се омаловажава трудът на хилядите чиновници, ангажирани в защитата на изборния развой и битката с така наречен платен избор. Нека напомним и обстоятелството, че тъкмо в този интервал „ неработещата “ система вкара новия миг – потребление на профилирано приложение Географска осведомителна система „ Изборни процеси “ – инструмент, основан да подкрепя Министерство на вътрешните работи при произвеждането на избори.

Обръщаме внимание и на обстоятелството, че провеждането на изборния развой и неговата организация по закон е предоставена на Централната изборна комисия. Правомощията на Министерство на вътрешните работи са строго регламентирани и се отнасят до защитата на изборния развой и недопускане на закононарушение срещу политическите права на жителите.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР