От Министерството на външните работи дават брифинг за хода на

...
От Министерството на външните работи дават брифинг за хода на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: МВнР: 363 български граждани от Киев и около 150 от Одеса са поискали евакуация

От Министерството на външните работи дават брифинг за хода на евакуацията на наши сънародници от Украйна. Заместник-министър Ирена Димитрова показва настояща информация.

363 български жители от Киев и към 150 от Одеса са поискали евакуация все още. Планира се това да стане с 4 рейса от Киев и 3 от Одеса. От министеството на защитата са в подготвеност да се включат с техни рейсове.

Гледайте онлайн тук или на във Facebook:



Получена и информация от Украйна със лист с неща от първа нужда. Списъкът е предаден на способените ведомства в Украйна, с цел да се реши какво подпомагане може да бъде оказано.

Малко преди обяд пред консулството ни в Одеса дойде и първият рейс, с който през днешния ден ще бъдат евакуирани записаните българи. Шофьорът на рейса сподели за Българска национална телевизия, че ще се минава през молдовската граница.

Излизането от страната ще отнеме към 4 - 5 часа. Те ще бъдат конвоирани към границата от локалните управляващи. Към конвоя ще бъдат включени и наши съграждани, които ще пътуват с персонални моторни транспортни средства, с цел да бъдат в една колона.

Днес от Одеса ще тръгнат общо три рейса. Други четири рейса пътуват към Киев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР