От Министерството на отбраната информираха при какви условия се обучават

...
От Министерството на отбраната информираха при какви условия се обучават
Коментари Харесай

Военното министерство уверява, че пилотите ни са осигурени за обучението си в САЩ за Ф-16

От Министерството на защитата осведомиха при какви условия се образоват българските военни водачи в Съединени американски щати за асимилиране на Ф-16. Според нашето военно управление водачите ни са обезпечени с годишен приход над междинния за Съединени американски щати.

Повод за тази информация са думите на водача на АБВ Румен Петков от 8 юни, че военното министерство е осигурило унизителни условия на образование на нашите водачи. Той даде образец, че заплатите им са неколкократно по-ниски от тези на задграничните им сътрудници - $70 дневно.
 При унизителни условия щели да се образоват водачите ни в Съединени американски щати
При унизителни условия щели да се образоват водачите ни в Съединени американски щати

От АБВ укоряват Каракачанов в индиферентност

Българските водачи - един майор и трима капитани - са командировани при изискванията на Наредбата за дълготрайни командировки в чужбина, прецизираха от МО.

В взаимозависимост от званието дневните командировъчни са за капитан - 63 $ дневно и за майор - 72 $ дневно. Така месечно се образуват 1890 $ за капитан и 2160 $ за майор.

Ако брачната половинка на военнослужещия реши да го придружи в Съединени американски щати, където той ще бъде три години , тогава Министерството на защитата заплаща на военнослужещия още 432 $ на месец.

В случай, че военнослужещият реши децата му да бъдат с него в Съединени американски щати, Министерството на защитата заплаща на военнослужещия по 216 $ месечно за всяко дете.

Всеки месец тричленно семейство на един майор би разполагало - с изключение на със заплатата на военнослужещия - с 2808 $ командировъчни средства, пишат от МО.

За покриване на квартирни разноски един майор може да разполага с до 2376 $, а капитан - с до 2079 $ месечно без да осведомят за стандарта на живот там и за цените на наемите.

Отделно от тези суми на годишна база всеки офицер и членовете на неговото семейство получават по 1674 $ за подписване на годишни медицински застраховки .

Отделно от това, Министерството на защитата заплаща до 4050 $ от годишната образователна такса за всяко дете на военнослужещ, учащо се в американско учебно заведение.
 Над 3 години е образованието на първите ни военни водачи за Ф-16
Над 3 години е образованието на първите ни военни водачи за Ф-16

Първо учат спецанглийски, след това - ръководство на витлов аероплан

Отделно от това, Министерството на защитата заплаща в двете посоки самолетните билети на офицерите и съпътстващите ги членове на техните фамилии, в това число и вътрешните самолетни билети при пренасяне от едно място за образование в друго място за образование.

Годишните командировъчни средства за двучленно семейство, на майор и неговата брачна половинка, възлизат на 63 792 $, което надвишава междинния годишен приход на глава от популацията в Съединени американски щати /който по публични данни за 2018 година е 54 579 долара/, изясняват от МО.
 Румен Радев: Българската авиация от дълго време се нуждаеше от нов изтребител
Румен Радев: Българската авиация от дълго време се нуждаеше от нов изтребител

Той чака водачите ни да допринесат за модерното развиване на Военновъздушни сили

Отделно от тази сума от 63 792 $, командированите български водачи не престават да получават цялостния размер на своето месечно заплащане от самото начало на образованието си в Съединените американски щати .

От ведомството твърдят, че са се погрижили да обезпечат всички нужни условия за психологическия комфорт и естествена фамилна среда на обучаемите български водачи.
 13 водачи отпътуват за Съединени американски щати да се учат да летят на Ф-16
13 водачи отпътуват за Съединени американски щати да се учат да летят на Ф-16

Проектът се движи в периоди и няма закъснение поради коронавируса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР