От Министерство на отбраната (МО) съобщиха, че в периода 22

...
От Министерство на отбраната (МО) съобщиха, че в периода 22
Коментари Харесай

МО: Военна автоколона се придвижва от Гърция към полигон „Ново село“

От Министерство на защитата (МО) оповестиха, че в интервала 22 -23 март по националната пътна инфраструктура от Гърция към Учебен полигон „ Ново село “ ще се придвижва автоколона , с която ще бъдат превозени персонален състав и военна техника .

Придвижването е по отношение на присъединяване на формирование от Сухопътните войски на Съединени американски щати в взаимната българо-американска подготовка „ Joint Training “, която се организира на образователния полигон.
 
Във връзка с плануваните взаимни тренировки военни вертолети ще извършват полети от Румъния към образователен полигон „ Ново село “ и назад.
 
Съвместната подготовка се организира от януари до юни тази година в границите на плануваните през 2021 година учения на Българската войска в страната и чужбина, допълват от МО.
 
В „ Joint Training “  вземат участие сили и средства от Министерството на защитата , структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска. Формированията от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа вземат участие в нея на ротационен принцип.
 
" Съвместните учения покачват боеспособността на българските въоръжени сили и способстват за оперативната съгласуемост в народен и в съюзен формат ", показват от от военното ни министерство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР