От Министерство на енергетиката не са изисквани допълнителни документи, свързани

...
От Министерство на енергетиката не са изисквани допълнителни документи, свързани
Коментари Харесай

Не са изисквани документи от МЕ за Булгаргаз

От Министерство на енергетиката не са изисквани спомагателни документи, свързани с цените на тока и сдружение " Булгаргаз ". По-рано през днешния ден стана ясно, че и се прави инспекция във връзка със спекулативно препродаване на газ. Изземат се разнообразни документи.

Новината разяснява в Народното събрание енергийният министър Александър Николов.

Не мога да взема отношение по отношение на инспекции на различен способен орган. Прерогатив на МЕ е надзор към БЕХ , по отношение на инспекции на други способени органи - ведомството не разполага с принадлежности и не е давало отзиви, добави той.

Николов разяснява и избора на нов състав на КЕВР, който следва. Той сподели обаче, че това е функционалност на Народното събрание, а към този момент Министерство на енергетиката няма забележки към експертния състав на комисията.
 „ Булгаргаз “ няма срещу инспекциите – укрепвали доверието
„ Булгаргаз “ няма срещу инспекциите – укрепвали доверието

Екипът на сдружението оказва цялостно подпомагане на инспекцията

Всички ограничения, взети от министерството, са свързани с това натискът върху състава на КЕВР по отношение на повишение на цената на ел. силата да бъде омекотен, в тази връзка насъбраният недостиг на операторите ще бъдат затрупан до техния цялостен размер

Работи се да няма ценови потрес, безапелационен бе енергийният министър.

За повишаващата се цена на тока Николов прави оценка, че властта на този стадий се оправя, водят се диалози с представители на корпоративния бранш и постигнатият към този момент баланс в цената и обезщетенията се поддържат от него.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР