От Министерски съвет днес съобщиха, че премиерът Николай Денков е

...
От Министерски съвет днес съобщиха, че премиерът Николай Денков е
Коментари Харесай

Денков не знае дали Синодът може да влезе в Руската църква

От Министерски съвет през днешния ден оповестиха, че министър председателят Николай Денков е в контакт със Светия синод на Българската православна черква по проблема с църквата " Св. Николай Мирликийски ". Премиерът Денков е декларирал готовността на страната да спомага за възобновяване на богослуженията в храма, " в случай че това е в нейните пълномощия и Светият синод сметне за належащо " , написа в прессъобщението от Министерски съвет.

Малко по-рано от Светия синод оповестиха, че Патриарх Неофит е назначил свещеници от София, които ще поемат обгрижването на Руската черква, като правят нормалните богослужения.

От митрополията показват категорично, че действието следва да бъде разбирано единствено в неговия нравствен аспект и с грижа за жителите и че с него не се засягат вещни или други права на който и да било, каквито са им обезпечени от светските закони.

Патриарх Неофит също по този начин е уведомил за дейностите си главата на главата на съветската черква патриарх Кирил . Пише и че се чака се подпомагане от съветското посолство у нас, с цел да може храма още веднъж да отвори порти.

С двете известия не излиза наяве в действителност чия благосъстоятелност е така наречен Руска черква в София и чия е отговорността за стопанисването на храма.

В обществените мрежи през днешния ден се популяризира фотография на нотариален акт със заличени част от данните, който е за прекачване на собствеността на храма на Руската федерация на база подаяние.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР