От миналата седмица активната работа между сертифициращия орган и управляващия

...
От миналата седмица активната работа между сертифициращия орган и управляващия
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Спрените средства по ОП „Регионално развитие” са възстановени

От предходната седмица дейната работа сред сертифициращия орган и ръководещия орган докара до това, че спрените заплащания се възвръщат по Оперативна програма „ Регионално развиване ”. Това сподели на конференция в Министерския съвет служебният министър на районното развиване Екатерина Захариева.

„ Доста неща са забавени и много неща би трябвало да се свършат. Относно Оперативна програма „ Околна среда” това прекъсване е извънредно неприятно. Това води до увеличение на недоверието към институциите”, сподели Захариева.

Според нея всички в служебното държавно управление ще бъдат разполагаем за възобновяване на доверието в активността на тези планове. „ Обсъждахме и това, което би трябвало да се случи по Оперативна програма „ Околна среда”. Обещахме това да бъде съществена задача и към този момент имаме положителни резултати. Очаквам възобновяване на разговора сред всички. Възстановяват се заплащанията по всички оси на Оперативна програма „ Регионално развитие”. 188 милиона лв. са настояванията ни и още от през днешния ден се възстановяват”, посочи Захариева. По думите й, в „ Околна среда” също ще се правят периодически заплащания.

„ Служебният кабинет намира аварийни средства, с цел да извърши заплащанията. Не може да се стопира фонд „ Флаг”. Това е добър инструмент, който е работещ - съобщи Захариева. - Диалогът с общините и с камарата на строителите е възобновен. Надявам се и идващият министър да го продължи.”/БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР