От Microsoft вече популяризират грандиозната сделка по придобиването на Activision

...
От Microsoft вече популяризират грандиозната сделка по придобиването на Activision
Коментари Харесай

Microsoft рекламира сделката за Activision Blizzard и в лондонското метро

От Microsoft към този момент разпространяват грандиозната договорка по придобиването на Activision Blizzard за 69 милиарда $ на рекламните табла по станциите на лондонското метро. „ Пропагандата “ е била видяна от редактора на The Verge Том Уорън, като в нея се твърди, че „ Call of Duty ще бъде налична за още 150 милиона играчи “, в случай че сливането на двете компании бъде утвърдено от регулаторите. QR код в долната част на рекламата приканва хората да научат повече за договорката на уеб страницата на Microsoft.

Това е най-актуалният опит от маркетинговите старания на IT колоса за разпространение на съглашението с Activision Blizzard, откакто по-рано през годината сходни реклами бяха отпечатвани на цяла страница в множеството вестници в Обединеното кралство. От Microsoft не престават да упорстват, че в случай че договорката за 69 милиарда $ се реализира, Call of Duty ще може да бъде публикувана до повече от 150 милиона спомагателни играчи. Това изказване е застъпено във всяка от досегашните маркетингови акции на Microsoft и се отнася до уговорката на компанията да направи една от най-популярните игри на Activision Blizzard налична за съвсем 125-те милиона притежатели на Nintendo Switch и 25-те милиона консуматори на GeForce Now.

От американската корпорация към този момент подписаха голям брой 10-годишни съглашения за даване на наличието на Xbox и Activision Blizzard на разнообразни платформи на трети страни в опит да разсеят опасенията, че придобиването ще заплаши свободното конкуриране на световния пазар за видео игри. Такива покупко-продажби бяха подписани с платформите за облачни игри Boosteroid и Ubitus, а по-рано тази седмица бе контрактувано и партньорството с английския интернет снабдител EE. От Microsoft по всякакъв начин се пробват да уверят регулаторите, като антитръстовия орган на Обединеното кралство (CMA) и Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC), че няма да създадат заглавията на Activision Blizzard (най-вече Call of Duty) извънредни за личната си подпора, в случай че договорката бъде утвърдена.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР