От Microsoft са заявили пред Службата за защита на конкуренцията

...
От Microsoft са заявили пред Службата за защита на конкуренцията
Коментари Харесай

Microsoft: Call of Duty е прекалено малка, за да застраши конкурентоспособността на Sony

От Microsoft са декларирали пред Службата за защита на конкуренцията на Обединеното кралство (CMA), че евентуалния резултат от издаването на Call of Duty единствено за Xbox е мощно надценен. Рима Алайли, корпоративен вицепрезидент на правната група за защита на конкуренцията на софтуерния колос, е споделила пред Axios, че компанията е поръчала провеждането на изследване на YouGov през януари, което е открило, че единствено 3% от всички притежатели на конзоли PlayStation биха минали към Xbox, в случай че поредицата стане извънредна след завършването на договорката с Activision Blizzard:

„ Въз основа на тези резултати считаме, че Call of Duty има прекомерно малко значение, с цел да навреди на способността на Sony да се конкурира и да докара до доминация на пазара за Xbox. Както сме казвали от самото начало: няма никаква бизнес логичност да премахнем играта от PlayStation. “, твърди Алайли.

Проучване на CMA от декември 2022 година обаче сочи, че към 15% от „ по-запалените почитатели на Call of Duty, притежаващи PlayStation “ (играли са най-малко 10 часа или са похарчили най-малко $100 за придобивки в играта за предходната година) биха минали към Xbox. Според личните проучвания на Microsoft „ едвам “ 10% от геймърите, които слагат заглавието на една от първите две позиции в личната си ранглиста, биха сменили конзолите. Окончателното решение на CMA по отношение на договорката за придобиване на Activision Blizzard се чака да бъде взето до 26 април, един ден след новия краен период, който си сложиха от Европейския съюз.

Първоначално от Европейски Съюз трябваше да се произнесат 10 дни по-рано, на 16 април, само че крайният период бе отсрочен предходната седмица след съвещание на антитръстовия регулатор. Маргрете Вестагер, еврокомисар по конкуренцията, сподели пред Bloomberg, че световните регулатори не би трябвало да се надпреварват кой първи да разреши сключването на сходни мега покупко-продажби, които би трябвало да се проучват деликатно, колкото и време да е належащо за това.

В края на февруари от Microsoft оповестиха, че са подписали 10-годишно съглашение за разпространяването на Call of Duty за конзолите на Nintendo, в случай че сливането бъде утвърдено. Сделка за същия период бе подписана и с Nvidia, като по този метод всички Xbox PC игри ще се появят в облачната платформа GeForce Now. От Microsoft оповестиха, че също по този начин са предложили сходен 10-годишен контракт и на Sony, съгласно който всяка нова игра от серията Call of Duty ще бъде налична за конзолите PlayStation в същия ден, в който излезе и за Xbox. Макар че от японския производител не престават да отхвърлят предлагането, президентът на Microsoft Брад Смит съобщи, че към момента се надява двете компании да реализират съглашение.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР