От Microsoft са започнали да публикуват свои реклами на цяла

...
От Microsoft са започнали да публикуват свои реклами на цяла
Коментари Харесай

Microsoft пропагандира сделката за Activision Blizzard на цяла страница в британските вестници

От Microsoft са почнали да разгласяват свои реклами на цяла страница във вестниците в Обединеното кралство, с концепцията да разпространяват проектите си за обединение с Activision Blizzard. Както отбелязва репортера на The Verge Том Уорън, „ пропагандата “ се е появила тази седмица както във Financial Times, по този начин и в Daily Mail.

Кампанията има за цел да убеди хората, че в случай че договорката за 69 милиарда $ се реализира, Xbox ще може да предложи Call of Duty на над 150 милиона играчи повече. Твърдението е по отношение на желанието на Microsoft да направи играта налична за съвсем 125-те милиона притежатели на Nintendo Switch и 25-те милиона консуматори на GeForce Now. Миналия месец Службата за конкуренция и пазари на Обединеното кралство (CMA) съобщи, че все още има учредения да смята договорката за придобиването на Activision Blizzard за опасност за справедливото конкуриране в бранша и че е допустимо „ да докара до повишение на цените, ограничение на избора и застой в развиването на гейминг промишлеността “.

От CMA считат, че най-лесният метод да се подсигурява равнопоставеността на пазара на всички забъркани компании, е договорката да се блокира напълно или да се реализира само частична продажба на Activision Blizzard. Въпреки това от службата регистрират уговорката, който поеха от Microsoft да създадат Call of Duty налична за всички платформи след възможното обединение, въпреки че няма по какъв начин да са сигурни в желанията на IT колоса. От друга страна, от CMA показват опасения, че компанията може да избере друг метод за елиминиране на конкуренцията, като съзнателно закъснение при издаването на разнообразни игри на Activision Blizzard или при стартирането на актуализации и утежняване на тяхното качеството за конзолите PlayStation.

В отговор на констатациите на английския антитръстов регулатор, от Sony обявиха, че обещанията на Microsoft не могат да бъдат задоволителни за справяне със опасността за справедливата конкуренция, защото има „ безчет способи, по които американската компания може да въздейства на пазара и контролът върху тях е извънредно сложен ”. Един от е стартирането на „ бъгави “ версии на Call of Duty за PlayStation.

От Microsoft потвърдиха пред CMA, че на Sony е бил препоръчан 10-годишен контракт за играта, съгласно който всяко последващо заглавие от поредицата ще излезе в еднакъв ден за всички конзоли. От софтуерния колос отхвърлят догатките, че ще покачат цените на конзолите Xbox и услугата Xbox Game Pass след сливането с Activision Blizzard и даже обявиха, че са съгласни да бъде включена самостоятелна трета страна, която да следи спазването на всички договорни клаузи и обещания, като разноските за това ще бъдат за сметка на Microsoft.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР