От месеци Украйна се готви за контраофанзива срещу руските сили.

...
От месеци Украйна се готви за контраофанзива срещу руските сили.
Коментари Харесай

Западни медии: Успехът или неуспехът на евентуална контраофанзива ще определи бъдещата подкрепа за Украйна

От месеци Украйна се готви за контраатака против съветските сили. В оповестено през вчерашния ден от в. " Уолстрийт джърнъл " изявление украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е подготвен да стартира контраатака, само че изрече умерени прогнози за триумф с предизвестието, че това може да отнеме известно време и да има висока цена. След като изиска западни оръжия, на стойност десетки милиарди долари, с цел да се бори с съветските сили, триумфът или неуспехът на възможна  контраофанзива евентуално ще дефинира характера на бъдещата западна дипломатическа и военна поддръжка за Украйна, написа Българска телеграфна агенция. 

Русия твърди, че е отблъснала „ огромна украинска атака " в Донецка област, написа в заглавие в. „ Гардиън ". Руското министерство на защитата съобщи, че Украйна е атакувала с шест механизирани и два танкови батальона на пет места по фронта в южната част на Донецка област, където Москва от дълго време чака, че Киев ще се опита да се вклини в следените от Русия територии. " Целта на съперника беше да пробие защитата ни в най-уязвимия, съгласно него, бранш на фронта ", обявиха от съветското министерство на защитата. " Противникът не извърши дилемите си и не реализира триумф ", добавя текстът. Засега не е ясно дали тази офанзива е началото на украинската контраатака, за която Киев приказва от месеци, отбелязва " Гардиън ".

Агенция Ройтерс означи, че не е в положение да ревизира съветското изказване. Засега няма коментар и от страна на министерството на защитата и въоръжените сили на Украйна.

Украинският министър на защитата Олексий Резников разгласява през вчерашния ден изказване в Туитър, в което цитира текста на песента „ Радвай се на мълчанието " на групата „ Депеш мод ". " Думите не са нужни, те единствено могат да навредят ", написа в Туитър Резников.

Руското министерство на защитата популяризира видео, на което, по думите му, се виждат няколко изумени украински бойни машини. Министерството твърди, че съветските сили са умъртвили 250 украински военнослужещи, както и, че са унищожили 16 танка, бойни машини на пехотата и 21 бойни бронирани машини.

От месеци Украйна се приготвя за контраатака против съветските сили. В оповестено през вчерашния ден  от в. " Уолстрийт джърнъл " изявление украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е подготвен да стартира контраатака, само че изрече умерени прогнози за триумф с предизвестието, че това може да отнеме известно време и да има висока цена.

" Не знам какъв брой време ще отнеме ", сподели той пред изданието и добави: " Честно казано, може да се развие по най-различни способи, изцяло разнообразни. Но ние ще го създадем и сме подготвени. "

След като изиска западни оръжия, на стойност десетки милиарди долари, с цел да се бори с съветските сили, триумфът или неуспехът на възможна  контраофанзива евентуално ще дефинира характера на бъдещата западна дипломатическа и военна поддръжка за Украйна.

През последните седмици Украйна се пробва да отслаби съветските позиции, само че съответните ѝ проекти са забулени в загадка, защото тя се стреми да нанесе удар против доста по-многобройната войска на Русия.

Руският президент Владимир Путин изпрати войски в Украйна на 24 февруари предходната година в границите на интервенция, която Кремъл очакваше да бъде бърза, само че силите му претърпяха редица провали и трябваше да се върнат назад и да се прегрупират на огромни територии в Източна Украйна, показва „ Гардиън ".

В продължение на месеци десетки хиляди съветски бойци се окопават по продължение на фронтовата линия, която се простира на към 1000 км, подготвяйки се за украинска офанзива, с която Киев да се опита да прекъсне така наречен сухопътна връзка на Русия с Кримския полуостров, който Москва анексира през 2014 година

Русия разгласи през днешния ден, че е отблъснала огромна украински атака в Донбас, написа в заглавие в. " Монд ". Изданието показва, че Киев, който от месеци афишира, че приготвя огромна контраатака, към този момент не е удостоверил, че е направил сходна интервенция.

В изказване на съветското министерство на защитата се показва, че началникът на генералния щаб на съветската войска военачалник Валери Герасимов  който дава отговор за военната интервенция на Москва в Украйна, е бил в региона на украинската офанзива, като се прецизира, че той е бил " на един от предните командни пунктове ".

Генерал Герасимов, назначен през януари за „ командващ на обединената група войски “, дислоцирана в Украйна, постоянно е обект на рецензии или обиди от притежателя на съветската частна военна компания „ Вагнер “ Евгений Пригожин. Последният упреква Герасимов, че е виновен, дружно с министъра на защитата Сергей Шойгу, за „ десетките хиляди “ убити или ранени съветски бойци в Украйна, по-специално посредством лишаването им от муниции, отбелязва „ Монд ".

Киев от месеци твърди, че приготвя огромна контраатака против съветските сили. В оповестено през вчерашния ден видео обаче украинската войска наподобява приканва бойците да пазят безмълвие и споделя, че няма да оповестява за началото на дълго чаканата контраатака, показва френското издание.

Същевременно боевете не престават и в съветската Белгородска област, район, станал обект на украински обстрел през последните дни, разяснява друго френско издание в. „ Фигаро ".

Руската войска заяви през вчерашния ден, че е отблъснала с артилерия група " украински терористи ", които са се пробвали да навлязат в региона. Вчера „ подразделенията, прикриващи държавната граница на Западния боен окръг и граничната работа на Федералната работа за сигурност (ФСС), осуетиха опит на диверсионна група от украински терористи да пресекат реката покрай селището Новая Таволянка “, оповестиха в изказване съветските въоръжени сили. „ Врагът беше изумен от артилерия “, той „ се разпръсна и отстъпи “, се добавя в изказването.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР