От месеци светът живее с Ковид-19. От едни приеман, от

...
От месеци светът живее с Ковид-19. От едни приеман, от
Коментари Харесай

Шест месеца с вируса: Жулим ракия и... ВИДЕО

От месеци светът живее с Ковид-19. От едни одобряван, от други не, вирусът стана част от нашия живот. И от този на хората в планината, написа 24rodopi.com.

„ Пламна в Китай, а светът стана едно огромно село. Хората по целия свят пътуват и се разнесе. Беше в Азия, след това през Европа, в този момент в Съединени американски щати и Южна Америка има най-вече инфектирани “, разяснява родопчанин. Заедно със собствен другар играе табла на открито.

Докато вирусът бе още отвън нашите граници, хората в Кърджали не имаха вяра, че ще пристигна, само че наблягаха на националната профилактика.

„ Тук няма да пристигна, ние имаме чист въздух “, „ Ние жулим ракия и по тази причина няма да ни хване “, „ Ядем доста чесън за всеки случай “, „ Не се тормозим въобще от тоя вирус “, бяха единствено част от мненията при започване на март.

Но вирусът пристигна, последван от изключителното състояние.

Как стартира всичко за хората в родопския град?

„ Трябва да се вземат някакви ограничения “, „ Много подвигнаха цените на маските, бяха стотинки, а в този момент?! “, “Не можем да намерим маски и дезинфектанти “, думи на кърджалийци, дни след първите случаите на Covid 19.

Всеки ден се изнасяха данни за възходящия брой на инфектираните, само че имаше и едни други данни, споделя различен земляк.

„ Февруари бях в чужбина, при сина. Показа ми една диаграма, в която умрелите през 2018/2019 от ноември до март са по-малко от тези през 2019/2020 за същия интервал, какво излиза?! “, пита кърджалиец.

А наред с коронавирус нервността, след въведеното изключително състояние и голям брой ограничения, се усилиха и безработните.

„ Много съм обезпокоена, иде ми да се самоубия! “, изрича стара жена пред бюрото по труда, измежду множеството чакащи на опашка, през месец април.

Шест месеца по-късно инфектираните не престават да се усилват, а ще настъпи и сезонът на грипа…

“Толкова вируси минаха, то не беше свински, птичи, преди време имаше и испански, този просто е нов. Сега ще настъпи и грипът и ще стане още по-лошо. Но не би трябвало да се опасяваме.

Това е просто един вирус. Може пък и да сме го изкарали, но не сме го почувствали най-вероятно, каквото стане “, изричат двамата табладжии.

И приключват с думите: доцент Мангъров сподели: „ Всички ще минем, кой рано кой по-късно, кой ще го усети, кой не… “

Една ретроспекция от Кърджали, шест месеца след началото на епидемията от Ковид 19, мненията на кърджалийци тогава и през днешния ден, вижте във видеото:


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР