От месеци се борим меморандумът с Gemcorp, подписан на 23

...
От месеци се борим меморандумът с Gemcorp, подписан на 23
Коментари Харесай

ГЕРБ: Кирил Петков скри в кабинета си корупция за 1 млрд. долара

" От месеци се борим меморандумът с Gemcorp, подписан на 23 март тази година, да бъде преустановен, а Вие, ръководещите направихте всичко допустимо да прикриете следващата машинация на Вашето държавно управление " - това показват в своя декларация до медиите от партия ГЕРБ. 

" С този меморандум Вашето държавно управление се опита да даде цялата ни енергетика на една офшорка с неразбираеми капитали и противоречиви имена – дребни модулни реактори за АЕЦ Белене и АЕЦ Козлодуй, Зелената договорка, въглищните ни мощности и Плана за възобновяване и резистентност са дребна част от заложеното в него. Вие предадохте националните ни ползи и националната сигурност в енергетиката на непознати олигарси ", допълват още от партията. 

По думите им министър-председателят в оставка Кирил Петков е криел в кабинета си корупция за 1 милиарда $.

" Нека да е ясно, че Кирил Петков е крил в кабинета си отчет на ДАНС за Gemcorp близо 3 месеца и не е подхванал никакви дейности за преустановяване на меморандума ", показват от ГЕРБ и допълват: " Кирил Петков ни е излъгал, че е упълномощил инспекция на ДАНС. Доказателство за това е личният му отговор до Народното събрание, с който не даде разпореждането си до ДАНС. То просто няма такова и до през днешния ден ".

От партията се заканват да не спрат дотук и чакат премиера в оставка Кирил Петков, вицепремиера и финансов министър в оставка Асен Василев и енергийния министър в оставка да дадат пояснения във краткотрайната парламентарна комисия, която открива обстоятелствата и събитията към подписания от държавното управление Меморандум с американската компания Gemcorp.

" Някой би трябвало да понесе отговорност за тази корупционна договорка ", приключват от ГЕРБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР