От месеци крави и телета свободно се разхождат в градините

...
От месеци крави и телета свободно се разхождат в градините
Коментари Харесай

Жители от Монтанско на бунт срещу безпризорни крави

От месеци крави и телета свободно се разхождат в градините на хората от монтанското село Меляне. От реколтата не им е останало нищо, а китните им зеленчукови градини са се трансформирали в хранилка и обор на безпризорните животни.
Набезите на животните, които си имат собственик – Митко Асенов не са от през вчерашния ден. Тормозът от безпризорните крави и телета върху хората и трудът им към този момент ескалира, тъй като и дребното останала продукция към този момент е изядена.
„ Обичам да си извозвам времето в градината, тъй като по този начин се стоварвам душевен. Но в този момент като пристигам стартирам да рева “, споделя Златка Иванова.
Кметът на село Меляне Ботьо Величков изясни, че притежателят на свободно пасящите крави е глобяван няколко пъти. Въпреки животните не престават да обикалят свободно и да тъпчат всичко по пътя си.
„ За него да заплати 20 санкции по 50 лв. за годината са 1000 лв., а в случай че назначи един овчар да ги пасе ще би трябвало да му заплаща неведнъж повече “, добави още кметът на Меляне.
Възрастните хора към този момент приготвят позволения да затворят пътя в селото, до момента в който казусът с нехайният притежател не бъде решен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР