От месец юни служители на Общински инспекторат започват регулярни проверки

...
От месец юни служители на Общински инспекторат започват регулярни проверки
Коментари Харесай

Проверки на Общински инспекторат в Габрово

От месец юни чиновници на Общински инспекторат стартират регулярни инспекции на територията на обитаемоте места в община Габрово в две посоки: 

1. Проверки на местата за настаняване /хотели, фамилни хотели, хостели, пансиони, почивни станции, къщи за гости/ на територията на община Габрово. Ще бъдат проверявани лицата, извършващи хотелиерство, по отношение на правилното водене на указател за настанените туристи и въвеждането на данните за тях в Единната система за туристическа информация.

2. Проверки на притежатели на кучета по селата. Припомняме, че стопаните би трябвало да поставят съответни грижи за своите домашни любимци които включват – издаване на паспорт от ветеринарен лекар; постоянно обезпаразитяване и имунизиране против заболявания, в това число и бяс; възнаграждение на годишна такса в дирекция „Местни налози и такси“; да извеждат домашните си любимци на публични места с повод; да не ги разхождат в регионите на детски площадки, както и да почистват след тях.

От годишна такса куче са освободени притежателите на кастрирани животни, през първата година от слагане на чип и в случай че стопанинът на домашния любим е лице с увреждане или в случай че кучето се употребява за лов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР