От месец юни, когато отново започнахме да правим проучвания лице

...
От месец юни, когато отново започнахме да правим проучвания лице
Коментари Харесай

Социолог: 50% от българите не искат връщане на мерките срещу COVID-19

От месец юни, когато още веднъж започнахме да вършим изследвания лице в лице, задавахме еднакъв въпрос. Целта беше да забележим до какъв брой хората желаят или не желаят връщането на част от ограниченията – тези от март, април и май. През октомври 50% от хората споделят, че не желаят възобновяване на ограниченията.
Това разгласи социологът от „ Тренд " Димитър Ганев пред Нова тв.

„ По принцип следим и други данни социологически данни за COVID-19. През март несъмнено уплахът беше по-голям. Вероятно това се дължи на обстоятелството, че това беше чужд вирус, не че сега статистиката наподобява доста по-добре като смъртност на случаите”, сподели още той.

Проучването е засегнало и на българите.

„ През август и септември се наблюдаваше наклонност на ерозия, спад в публичната поддръжка към ръководещата партия и растеж в доверието към така наречен „ извънпарламентарна опозиция” най-много в лицето на „ Има подобен народ” и „ Демократична България”. През октомври означаваме някаква форма на стабилизация на тези равнища от септември месец”, разяснява Ганев.

Данните, които цитира социологът са от изследване на организация „ Тренд”. Реализирани са 1008 ефикасни изявленията с респонденти на възраст 18+. Методът на регистрация е директно полустандартизирано изявление „ лице в лице”, а интервалът на осъществяване е 3-10 октомври.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР