От месец май чуждестранни банкови институции, сред които Стандарт Чартърд,

...
От месец май чуждестранни банкови институции, сред които Стандарт Чартърд,
Коментари Харесай

Чужди банкови институции повишиха очакванията си за китайската икономика

От месец май задгранични банкови институции, измежду които „ Стандарт Чартърд ", австралийската банка „ Комънуелт " и „ Дж.П.Морган ", трансформираха прогнозите си за растежа на Брутният вътрешен продукт на Китай надлежно на 6,5%, 6,5% и 6,4%, оповестява Радио Китай.

През последната година Китай редуцира негативния лист и одобри нов закон за задграничните вложения, намали прага за финансовата промишленост и усили сумата, която квалифицирани задгранични институционални вложители (QFII) могат да вложат на китайския пазар. Тези ограничения за отваряне бяха въведени от китайското държавно управление, с цел да се усъвършенства бизнес средата в страната и привлекат повече задгранични вложения.

Междувременно Световната банка неотдавна показа отчета „ Да правиш бизнес ", в който Китай се е качил на 32 място от предходното 46-то в класацията за лекотата за правене на бизнес.

Китай е вторият по величина пазар в света в застрахователния бранш, съобщи представител на френска компания за застрахователни и финансови услуги. Предвид възходящите условия към качествено опазване на здравето и застаряващото население на Китай, упованията са бранша на медицинските застраховки да се развива с бързи темпове. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР