От месец декември 2023 година в ОУ Св. св. Кирил

...
От месец декември 2023 година в ОУ Св. св. Кирил
Коментари Харесай

ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ продължава дейностите по проект „Преживяно – научено“

От месец декември 2023 година в ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ – Ловеч по план „ Преживяно – научено “, финансиран от Фондация „ Америка за България “ по стратегия „ Учим дружно “ на Фондация „ Заедно в час “ се създават и организират уроци по образователните предмети БЕЛ, математика, история и цивилизации, география и стопанска система, физика и астрономия, индивидът и природата, британски език. Учителите от просветителната институция си взаимодействат с външни специалисти от други учебни заведения и неправителствени организации и търсят форми и способи за работа с фокус върху ученето, посредством прекарване, с цел да могат учениците от пети до седми клас по-трайно, дейно и използвано да усвояват образователния материал за съответните класове. Целта на тази активност е след извършено изследване на стиловете на учене на децата от прогимназиален стадий да се увеличи тяхната успеваемост по образователните предмети и резултатите им националното външно оценяване в края на седми клас. Учениците споделят, че тези уроци са забавни, мотивиращи и разнородни, а учителите ползват и общи тактики в класните стаи, които да покачат равнищата на себеефикасност, ръководството на времето и взаимоотношението със съученици. До края на образователната 2023/2024 година ще бъдат извършени 30 урока в пети, шести и седми клас. Партньори на ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ са Сдружение „ Знание “ –Ловеч и РЦПППО – Ловеч.



Фондация „ Америка за България “ е самостоятелна, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за подсилване на частния бранш и демократичните институции в страната. Фондацията е плод на триумфа на Българоамериканския капиталов фонд (БАИФ), основан през 1991 година от Конгреса на Съединени американски щати с поддръжката на Американската организация за интернационално развиване.

Фондация „ Заедно в час ” е една от най-активните просветителни организации в България, която към този момент 11 години работи за обезпечаването на еднакъв достъп до качествено обучение на всяко дете в България. За тази цел фондацията развива нови учители, поддържа цели учебни екипи и построява партньорства за въвеждането на положителни практики в просветителната система.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР