От месец август работодателите във Великобритания ще трябва да покриват

...
От месец август работодателите във Великобритания ще трябва да покриват
Коментари Харесай

Великобритания ще изиска от работодателите да покрият между 20% и 30% от заплатите на служителите

От месец август работодателите във Англия ще би трябвало да покриват сред 20% и 30% от заплатите на чиновниците, които са изпратили в насилствен отпуск, с цел да се понижи финансовата тежест върху страната в изискванията на пандемия. Това планува нов проект на английското държавно управление, за който заяви  в. „ Таймс “.

На 12 май Англия удължи с 4 месеца схемата си за опазване на работните места, която е в основата на държавната стратегия за намаляване на икономическите вреди, нанесени от пандемията от COVID-19. Днес обаче стана ясно, че от август месец работодателите ще би трябвало да оказват помощ с покриването на тези разноски.

В момента схемата покрива 80% от месечните заплати в размер до 2 500 паунда на към 7,5 млн. британци, които са в насилствен отпуск, осведоми Ройтерс.

 „ Министерството на финансите изготви проекти, с които ще се изиска от работодателите да покрият сред 20 и 30 на 100 от заплатите на хората. Те също по този начин ще би трябвало да покрият разноските за  националните осигурителни вноски на работодателя, които са приблизително 5% от заплатата “, се споделя в обявата на „ Таймс “.

Говорителят на финансовия министър Риши Сунак отхвърли да разяснява отчета. Очаква се Сунак да разгласи измененията през идната седмица

В петък той съобщи, че Англия е изправена пред „ доста сериозна икономическа рецесия “ и работните места ще бъдат изгубени в „ идните дни, седмици и месеци “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР