От Мерцедес са убедени, че двигателят в болида на Люис

...
От Мерцедес са убедени, че двигателят в болида на Люис
Коментари Харесай

Хамилтън бил на обиколка от провал в Бразилия

От Мерцедес са уверени, че моторът в болида на Люис Хамилтън е бил на обиколка от неуспеха в надпреварата за Гран При на Бразилия по средата на спортната отдалеченост. Бързо включване на инженерите от базата в Бракли и промяна на настройките от кокпита са разрешили на международния първенец да продължи надпреварата и в последна сметка да завоюва след нелепия случай на Макс Верстапен на пистата " Интерлагос ".

Уплахата за Мерцедес пристигна в 28-ата обиколка, когато инженерите са предрекли несъмнено отпадане поради проблем с изпускателната система, който е довел до доста високи температури в мотора. Новината е обявена на шефа на Мерцедес Тото Волф, който е дал една минута на експертите от Англия да му обяснят повредата. Те съумели да понижат леко температурата, която въпреки всичко останала висока – към 980 градуса. Волф е бил сюрпризиран, че моторът на Хамилтън е издържал цялото съревнование.
WORLD CHAMPIONS!! These guys have worked so hard over the past six years, it's been an incredible journey to this. It’s such an honour to drive for you. Thank you for inspiring me, I’m so excited for our future @mercedesamgf1 #HiFive #BrazilGP #drivenbyeachother #F1 pic.twitter.com/pwNfdq6IEW
— Lewis Hamilton (@LewisHamilton) November 11, 2018

Люис разяснява, че е бил изцяло наясно с казуса: " Можех да го усетя. Вече знам всичко за този мотор и всеки негов тон ми е явен. Инженерите свършиха добра работа. В последните 10 обиколки крещях единствено " давай, давай, можеш да го направиш ".
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР