Nvidia пада от рекордно високо ниво, проследявайки спада на пазара; AI залаганията поддържат перспективите

...
От Меда Сингх(Ройтерс) – Акциите на Nvidia паднаха от най-високото
Коментари Харесай

От Меда Сингх

(Ройтерс) – Акциите на Nvidia паднаха от най-високото си ниво във вторник, движейки се в съответствие с цялостната мудност на пазара, но инвеститорите все още са оптимисти относно тримесечните резултати на дизайнера на чипове, който е най-големият бенефициент от бума на изкуствения интелект.

S&P 500 и Dow завършиха с понижение, докато Nasdaq затвори с малка промяна.

The акциите на компанията паднаха с около 2,76%, след като по-рано достигнаха рекорден връх от $481,87 минути след отварянето на пазара и преминаха предишния си връх от $480,88 на 14 юли.

Нарастващи залози, че целта за приходи на Nvidia отново ще надмине Wall Street оценките повишиха акциите с около 19% от двумесечното дъно, достигнато миналата седмица.

Анализаторите очакват Nvidia, която доминира пазара за чипове, използвани за захранване на генериращ AI като ChatGPT и много подобни услуги, да прогнозира 110 % ръст на приходите за третото тримесечие до $12,50 милиарда, когато отчете резултатите в сряда.

„Това може да е най-важният отчет за този сезон на печалбите. Искаме да чуем, че те могат да надграждат върху невероятното тримесечие, което имаха през последното тримесечие“, каза Денис Дик, анализатор на пазарната структура в Triple D Trading.

През май компанията прогнозира приходи за второто тримесечие, които бяха по-високи от 50% над очакванията. Това тласна пазарната й капитализация над $1 трилион, правейки нейните акции най-добре представилите се в индекса S&P 500.

Прогнозата за срив на Nvidia през последното тримесечие също предизвика рали в акциите на AI като Big Tech, което го прави един от ключовите двигатели за ралито на акциите в САЩ тази година.

„За да запазим цената на акциите там, където е, бихме искали да видим долната линия да започне да подкрепя тези печалби на акциите, “ каза Брайън Мълбъри, мениджър на клиентско портфолио в Zacks Investment Management, който притежава акции на Nvidia.

Поне 19 брокерски компании този месец повишиха целевата си цена за Nvidia, издигайки средния изглед до $500, което е 6,5 % увеличение спрямо последната цена на затваряне на акциите. Акциите на Nvidia са се утроили в стойността си досега тази година.

Nvidia отбеляза най-голямо увеличение на популярността сред хедж фондовете през второто тримесечие, показва доклад на Goldman Sachs в понеделник.

„Историята на Nvidia (и) AI е това, което движи пазара в момента. Ако Nvidia пропусне (очакванията), този пазар ще бъде в свят на болка“, каза Дик.

(Доклад от Medha Singh в Бенгалуру; Допълнителен доклад от Amruta Khandekar в Бенгалару и Gertrude Chavez-Dreyfuss в Ню Йорк; Редактиране от Анил Д'Силва, Арун Койюр и Лиза Шумейкър)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР