От Майкъл С. ДербиНЮ ЙОРК (Ройтерс) – Тримата най-нови управители

...
От Майкъл С. ДербиНЮ ЙОРК (Ройтерс) – Тримата най-нови управители
Коментари Харесай

Ексклузивно – Трима управители на Фед казват на американския сенатор, че има място за намаляване на баланса

От Майкъл С. Дерби

НЮ ЙОРК (Ройтерс) – Тримата най-нови шефове на Федералния запас, в това число заместник-председателя Филип Джеферсън, са споделили на американски сенатор, че не е ясно какъв брой още ще продължи процесът на закриване на салдото на централната банка, само че споделиха, че е евентуално процесът да няма неизбежен край.

„ Размерът на нашия баланс в последна сметка ще зависи от публичното търсене на нашите пасиви, изключително валута и запаси, и ние не можем да уточним авансово какво ще бъде това търсене, затова не се стремим към съответна стойност в долари за нашия баланс “, написа Джеферсън в писмо до републиканците в Съединени американски щати. Сенатор Рик Скот.

„ При правдоподобни догатки размерът на салдото може да намалее още повече, преди запасите да доближат равнището, съответстващо на оперативната рамка на обширните запаси “, написа Джеферсън в отговор на поредност от въпроси на Скот за салдото от почти 8 трилиона $. Джеферсън добави, че Фед ще поправя напъните си, с цел да отговори на икономическото и финансовото развиване.

Джеферсън отговаряше на писмо, изпратено от Скот до него през септември. Сенаторът също по този начин написа писма до шефовете на Фед Лиза Кук и Адриана Куглер по същото време. Коментарите на Джеферсън отразяват отговорите на двамата му сътрудници.

И трите отговора на чиновниците на Фед са с дата 14 ноември и са предоставени на Ройтерс от офиса на Скот. Кабинетът на сенатора не разяснява какво мисли Скот, гневен критик на широкомащабните покупки на активи от Фед, за писмата.

Джеферсън беше доказан като втори в командването на Фед тази година, откакто стана шеф на централната банка през 2022 година Кук беше доказан за нов мандат като шеф тази година, а Куглер се причисли към управителния съвет тази година.

ТЪРСЕЩИ АНГАЖИМЕНТИ

В писмата си Скот е потърсил задължения от Джеферсън, Кук и Куглър „ за вярното оразмеряване на салдото на Федералния запас “ и „ за ръководството на интервенционистките дълготрайни покупки от страна на Федералния запас, които служат единствено за деформиране на пазарите и погрешно разпределение на финансови запаси. “

Отговорите на чиновниците на Фед заобикалят всевъзможни сходни задължения, като всеки от тях споделя, че политическите дейности на централната банка са „ ръководени от нашия законов мандат за поощряване на оптималната претовареност и постоянни цени за американския народ. “

Те обобщиха напредъкът, реализиран от Фед от юни 2022 година насам в свиването на размера на притежаваните от него облигации, които се бяха удвоили от началото на коронавирусната пандемия през март 2020 година до към 9 трилиона $ доникъде на 2022 година Централната банка нападателно купуваше държавни облигации и обезпечени с ипотека скъпи бумаги за стабилизиране на пазарите, повдигнати от затваряне заради пандемия, и за стимулиране на възобновяване от късата, само че дълбока криза, породена от здравната рецесия.

По силата на така наречен старания за количествено стягане Фед е което разрешава съвсем 100 милиарда $ облигации, които има, да падежират всеки месец и да не бъдат сменени. Това докара до стесняване на притежанията му с малко над $1 трилион.

Свиването на салдото съпровожда нападателни нараствания на лихвените проценти, ориентирани към изстудяване на инфлацията, само че откакто тези нараствания на лихвените проценти евентуално са завършили, Фед се изправи пред въпроси от Скот и други за това какъв брой дълго още ще разреши на притежанията си да се свиват.

Длъжностни лица от Фед, които са говорили по въпроса, споделиха, че салдото може да бъде понижен за нескончаем интервал. Говорейки след отчета на централната банка от 31 октомври до ноем. 1 политическа среща, ръководителят на Фед Джером Пауъл сподели, че „ не се обмисля смяна на темпото на приключване на салдото. Това не е нещо, за което приказваме или обмисляме “. В скорошни мнения президентът на Федералния запас на Кливланд Лорета Местър сподели, че процесът може да продължи още година и половина до две години.

Много участници на пазара гледат идната година или може би 2025 година като евентуално време за преустановяване на изтеглянето на салдото. Парите бързо излизат от механизма за назад репо на Фед, който се преглежда като сурогат на несъразмерна ликвидност. Някои наблюдаващи считат, че може да стигне чак до нула от границата от $1 трилион, към която се движи през последните седмици, до момента в който други считат, че може да не стигне толкоз надалеч.

Но всякога, когато равнищата на противоположните репо покупко-продажби се стабилизират, това ще бъде сигнал, че Федералният запас може да е изтеглил задоволително ликвидност, с цел да реши края на позволяването на своите притежания да се свият.

Джеферсън, Кук и Куглър в писмата си до Скот споделиха, че „ чакат доста в допълнение понижаване на потреблението на (овърнайт назад репо) и забележителен спад в запасите, защото салдото на Федералния запас понижава. финансовите пазари и той желае централната банка да свие своите притежания по-бързо и в никакъв случай повече да не употребява тази политическа тактика.

Неговите писма до тримата шефове на Фед също желаеха задължения от тях да поддържат напъните му да реформира по какъв начин е назначен общоприет контрольор на Фед. Скот желае позицията да се трансформира в президентско предопределение, което изисква удостоверение от Сената. Съгласно настоящия закон IG на Фед се назначава от шефа на Фед, което Скот и други критици виждат като спор на ползи.

Джеферсън, Кук и Куглер всеки сподели: „ Всяко решение дали да се промени този статут е въпрос на Конгреса. "

(Доклад от Майкъл С. Дерби; Редактиране от Дан Бърнс и Пол Симао)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР