От Mastercard посочиха в интервю за CNBC, че втората по

...
От Mastercard посочиха в интервю за CNBC, че втората по
Коментари Харесай

Mastercard усилва мерките срещу крипто измами

От Mastercard показаха в изявление за CNBC, че втората по величина в света компания за разплащания възнамерява да усъвършенства своите ограничения, които да предотвратят крипто измамите. Компанията си партнира с регулаторна софтуерна платформа Feedzai, която употребява изкуствен интелект за разкриване на пране на пари и на финансови измами.

Платформата CipherTrace Armada на Mastercard, която компанията употребява, с цел да следи преводите от над 6000 крипто тържища, ще бъде вградена непосредствено в технологията на Feedzai.

" Това ще усили откриването на измами посредством отбрана на непредпазливите консуматори, само че също по този начин ще открие евентуална активност за пране на пари и сметки на мулета ", съобщи основният изпълнителен шеф и съосновател на Feedzai - Нуно Себастио.

Паричното муле е лице, което получава пари от трета страна в своята банкова сметка и ги трансферира на друга или ги вади в брой и ги дава на някой различен, като получава комисионна за това.

" Много банки, които имат вяра, че предотвратяват нелегитимни преводи с криптовалута, в действителност единствено блокират преводи, включващи необятно приети и контролирани субекти в границите на крипто пространството и пропускайки останалото ", добави Нуно Себастио.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР