От март месец досега, на фона на хилядите белязани съдби

...
От март месец досега, на фона на хилядите белязани съдби
Коментари Харесай

Лекарският съюз се оплака на премиера, че НЗОК спъва мерките срещу епидемията

От март месец до момента, на фона на хилядите белязани ориси от Covid-19, управлението на Националната задравноосигурителна каса (НЗОК) се държи все едно, че зараза не съществува и неглижира сериозността на обстановката. Всяка една от противоепидемичните ограничения, която е оповестена от Националния действен щаб или Министерски съвет вместо да влезе в действие в незабавен порядък това се случва с извънредно огромно забавяне, в резултат на целенасочени опити за закъснение, бюрократичен метод и административни пречки от страна на управлението на НЗОК. Това написа ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров в писмо до премиера Бойко Борисов, в което упорства за незабавна среща, с цел да обсъдят поставените проблеми.

Съсловната организация на лекарите упреква НЗОК в административен метод, сложна връзка и отвод да одобри избрани оферти под претекст, че “няма пари “.

“Вече близо 10 месеца българските медици са на фронта, не жалят сили и демонстрират издръжливост, мъжество и жертвоготовност в битката с епидемията. Много наши сътрудници сега се борят за живота си, а над 50 медици починаха ", написа БЛС до Борисов. Според организацията държанието на НЗОК е “ насмешка с българските медици, които и в този миг са на бойното поле, насмешка с тези наши сътрудници, които и сега се борят за животите си, насмешка е с паметта на тези, които починаха “.

От БЛС дават съответни образци: “От оповестяването на решението за откриване на Covid-легла във всички лечебни заведения до сключването на контракти с лечебните заведения, които дотогава не лекуваха Covid-болни изминаха над два месеца. Причината - отвод от страна на НЗОК за подписване на контракти с лечебните заведения “.

Възможността да бъдат тествани всички български жители със признаци на Covid-19, които са се обърнали към персоналните си лекари също се отсрочи във времето с близо три месеца след оповестяването на решението. Причината, съгласно БЛС, още веднъж е била закъснение от страна на НЗОК.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР