От март месец до настоящия момент никой в Министерство на

...
От март месец до настоящия момент никой в Министерство на
Коментари Харесай

Боил Банов не знаел хода на делото МК - Ларгото

От март месец до сегашния миг никой в Министерство на културата не е осведомен за действителния ход всъщност на делото . Така министърът на културата Боил Банов отговори на нападките от Българска социалистическа партия през днешния ден в коридорите на Народното събрание.

Това е фактическата обстановка до сегашния миг. Делата и процесуалните дейности не минават през министъра, без значение кой е той , сподели Боил Банов. Той е назначил дисциплинарен съвет към МК, който да прегледа работата на съответните чиновници.

Действията на Правна дирекция към МК не се съгласуват с министъра, отбрани се Банов, допълвайки, че намесването на името му в някакви хипотези е неточно, не дава отговор на действителните събития и нормативната уредба.

" Колко би трябвало да ми е акълът, че към този миг ме проверява прокуратура след вероломната офанзива на Българска социалистическа партия, аз да върша каквото и да е, с цел да спирам или попречвам делото. Това може да го роди единствено болен мозък ", отговори министърът на културата на Българска социалистическа партия.

Лично Банов смята, че този акт е продължение на сигнала на Елена Йончева - " Ало, Банов съм ". Министърът на културата ще изпрати сигнал до прокуратурата, която да разнищи случая. " Който и различен в МК да е забъркан по някакъв метод или да е знаел какво се случва, ще понесе своите санкции и персонално от мен ще бъде даден на прокуратурата ", закани се Банов.

Става въпрос за висока служба на правист от Правна дирекция към МК. Такава неточност е неприемлива , акцентира Банов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР