От малки ни се повтаря, че плодовете са полезни и

...
От малки ни се повтаря, че плодовете са полезни и
Коментари Харесай

ТОВА е най-полезният плод на света

От дребни ни се повтаря, че плодовете са потребни и би трябвало да се употребяват всеки ден. Те са богати на фруктоза и фибри и са прелестен заместител на бялата захар. Когато ни се прииска нещо опаковано като вафла или шоколад, е добре да знаем, че бананът е по-сладък, съдържа повече потребни ензими и по-малко калории.

Ето и най-полезните плодове на света:

Грейпфрутът е един от най-хубавите цитруси. Известен с поддържането на ниски инсулинови равнища, което е добър асистент в множеството диети.

Манго

Нискокиселинен плод, богат на фибри, който работи удобно на стомаха. С меката си и сладка консистенция е прелестен за смутита.

Нар

Този източен плод е много киселинен, само че е прочут със мощното си антибактериално деяние. Сок от нар работи превантивно на стомаха от бактерии като Х.Пилори.

Боровинки

Мощен антиоксидант, който работи противовъзпалително и подкрепя стомашната флора и пикочните пътища. Класифицират се в категорията на суперхраните.

Ананас
Най-малко плодове и зеленчуци се употребяват в България и Румъния
Само 2% от популацията на Румъния и 5% от това на България употребяват плодове и зеленчуци всеки ден, демонстрират данни на Евростат за 2019...
Прочети повече
Богат на витамин С. Действа избелващо за зъбите и оказва помощ при проблеми  с очите.

Ягоди

Влияят върху равнищата на кръвната захар и контролират хронични заболявания.

Банани

Те са богати на калии и пектин. Действат добре на чревната система, набират витамини и сила. Кората им е извънредно потребна. Във веган рецептите се употребява като сурогат на бекона.
Плодовете, които в никакъв случай не би трябвало да консумирате дружно
Всички ние сме на мнение, че плодове и зеленчуци са допустимо най-полезната храна, която може да консумираме. Обикновено си подготвяме...
Прочети повече
Череши за сън

Череши в композиция с магнезий преди сън обезпечава –добре обработено количество мелатонин и поддържа равнища на бездънен сън през цялата нощ.

Маслини

Съдържат голям брой потребни мазнини, спомагат ставите, сухожилията и понижат риска от остеопороза.
Зимните плодове, които би трябвало да хапваме за мощен имунитет
Няма по какъв начин да отречем, че построяването на мощен имунитет е в действителност огромно предизвикателство. Какво ли не се опитваме да включим в менюто...
Прочети повече
Най-полезният плод, в случай че желаеме да си набавим мазнини. Регулира хормоните и усъвършенства общия аспект на кожата.

Плодовете са незаместим източник на витамини, минерали и потребни ензими, без които тялото ни не може да действа вярно. Важно е да знаем потребните им свойства в разнообразни обстановки, с цел да ги използваме като лек за организма.

Също по този начин би трябвало да внимаваме с комбинацията им протеини и лактоза, за какво множеството сходни комбинации затрудняват тяхното асимилиране и провокират нежелани ферментации.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР