От лятото на 2024 г. ЕРП-тата няма да предлагат нощна

...
От лятото на 2024 г. ЕРП-тата няма да предлагат нощна
Коментари Харесай

Нощната тарифа за ток пада от таза дата

От лятото на 2024 година ЕРП-тата няма да оферират нощна цена

От януари до март тази година природният газ поевтиня с цели 34%, което демонстрира, че пазарните сили на търсене и предложение са задоволителен инструмент за " нормализиране на цената ", без да има потребност от държавна интервенция, написа.

Това е добра вест за тези, които към този момент употребяват или обмислят да изберат синьото гориво като източник на топлота и гореща битова вода на фона на плануваното повишаване на електрическата сила след 1 юли.

Сравнението на цените на енергийните източници през март тази година демонстрира, че природният газ е най-изгодният избор за българските семейства (0.10 лева./kWh с ДДС).

В същото време стана ясно, че от лятото на 2024 година ЕРП-тата няма да оферират нощна цена, по този начин семействата ще заплащат на една цена цялата потребена сила.

С новите промени в Закона за енергетиката от 1 юли тази година влиза в действие цялостна либерализация на пазара на едро на електрическа сила, трите ЕРП-та би трябвало да работят на борсов принцип, а страната не е измислила проект да отбрани най-малко най-уязвимите семейства.

Газоразпределителните сдружения регистрират, че първите три месеца на 2024 година демонстрират нормализиране на потреблението, а броят на постъпилите заявки за газификация се усилва. На този декор се откроява една значима наклонност на пазара на недвижимите парцели - от ден на ден вложители държат да обезпечат достъп до газ още на равнище план, тъй като по този начин се усилва пазарната стойност на парцелите.

Природният газ възвърна позициите си на най-евтината, икономична и екологична сила за отопление, като броят на семействата, които го избират и по този метод пестят от разноски за сила, продължава да нараства.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР