От линейката до приемните и от отделението до аптеката…Етикетният принтер

...
От линейката до приемните и от отделението до аптеката…Етикетният принтер
Коментари Харесай

Как печатните технологии подпомагат здравните системи

От колата за спешна помощ до приемните и от отделението до аптеката…

Етикетният принтер форсира процесите и не изисква потребление на компютър
(снимка: Brother)

Ефективните здравни системи са от решаващо значение за даване на отлична грижа за пациентите, само че прекомерно постоянно те страдат от механически спънки и слаби звена в процесите. Затова е значимо да бъдат усъвършенствани навреме. 

Неефективността, произлизаща от сходни проблеми, ускорява увеличаващите се разноски за опазване на здравето в Западна Европа, които са нарастнали спираловидно от 1,7 милиарда $ през 2017 година до плануваните 2,2 милиарда $ през 20221 година Като се има поради сериозната нужда фокусът да бъде преместен към отличното обслужване на пациентите, няма време процесите да бъдат подобрявани, с цел да се възвърне съвършеното административно здраве.

Японската компания Brother предлага седем метода, по които технологията на щемпел може да се употребява за възстановяване на здравните процеси в интерес на пациентите – от колата за спешна помощ до приемните и от отделението до аптеката.

Облекчаване на предварителния банкет

Технологията може да бъде употребена, с цел да направи процесите по-бързи и безвредни, още преди пациентите да дойдат в болничното заведение. Например, екипът в колата за спешна помощ може да разпечата информацията за пациента в придвижване, като употребява дребни, леки портативни принтери. Това доста ще улесни четенето на документите, защото написаните на ръка бележки в профучаващата кола за спешна помощ може да не са изключително четливи.

При идване технологията за щемпел може да спести скъпо, евентуално животоспасяващо време, при предаването на пациента към болничния личен състав.  Тя основава и прецизни записи за приложеното лекуване, назначените медикаменти и данните за пациента, които са от основно значение за всяка незабавна помощ.

Бърз, ефикасен банкет

Дигиталните процеси могат да подобрят здравето на организацията, като дадат опция на претрупания личен състав на болничната администрация просто да сканира разпечатаната информация за пациента в системата за ръководство въз основата данни. С докосването на един бутон, те могат да сравнят техните данни с тези на пациента.

Процесите могат да бъдат ускорени, като се основат етикети благодарение на етикетен принтер, който не изисква потреблението на компютър. Към досиетата могат да се ползват самостоятелни баркодове за пациентите, с цел да се избегнат неточности, като в същото време се отстраняват рисковете, зараждащи от нечетливо изписване на ръка.

Интелигентна клинична грижа

Когато зародят сериозни обстановки, могат да се позволен човешки неточности, само че тази заплаха може елементарно да бъде отстранена с въвеждането на елементарна, ефикасна технология.

Етикетните принтери могат да се употребяват за основаване на баркодове за китката на пациента, като по този метод се основава цифрова идентификация, обвързвана с база данни, в която се съдържа досието на пациента. По този метод се подсигурява правилно различаване на всяка стъпка от приема на пациента и се отстранява рискът от неверно разчитане на ръкописната информация.

Така се покачва  и сигурността на пациента, защото гривните могат ясно да подадат жизненоважна информация, като алергии или данни за лекуването, или назначените лекарства, да вземем за пример.

Дигиталната идентификация е доста по-лесна благодарение на етикетните принтери
(снимка: Brother)

Здрави болнични отделения

Сигурността на щемпел в този момент е доста по-критична за лечебните заведения, от когато и да било, поради въвеждането на Общия правилник по отношение на отбраната на персоналните данни (GDPR). Всяко допускане на загуба на персонални данни може да засегне както болничното заведение, по този начин и пациента.

Чрез NFC (near field communication) карта или активация с PIN код се подсигурява, че документите могат да бъдат достъпени и получени само от индивида, който е стартирал печата. Това предотвратява опцията документи с сензитивна информация да попадне в ръцете на неоторизирани лица.

Членовете на екипа могат да бъдат добавяни или премахвани посредством цифров профил, с цел да се даде цялостен надзор на админите. Това освен усъвършенства сигурността, само че и може да понижи разхищението и разноските.

По-безопасно обозначение

Технологията може да бъде от изгода за ръководството на активите, защото личният състав може бързо да сътвори трайни, ламинирани, самозалепващи се идентификационни етикети и предупредителни табели за оборудването. Използването на етикети може освен да понижи кражбите, само че и да увеличи сигурността, като дава напомняния за дати за инспекция на оборудването и акцентира предизвестията.

Ламинираните P-touch етикети на Brother са устойчиви и могат да устоят на нападателни химикали, търкане, рискови температурни разлики и слънчеви лъчи, което ги прави идеални за здравния бранш. Четливите дълготрайни етикети, които устоят на всевъзможни условия, са от значително значение за сигурността на пациента.

Безпроблемно лабораторно ръководство

Поставянето на лабораторните процеси под микроскоп може да помогне за попречване на скъпи или сериозни обърквания. Идентифицирането на тестът може да бъде усъвършенствано посредством сканиране на гривните на китката на пациентите,  до момента в който те дават тестът, и незабавно да се отпечата етикет с код, който да бъде подложен напряко върху епруветката с тестът.

Този развой обезпечава цялостна проследимост, създавайки дигитален отпечатък на всяка стъпка, с цел да се подсигурява, че лекуването и сигурността на пациента са усъвършенствани. Той също по този начин предлага усъвършенствана акуратност по отношение на ръкописни етикети, като в същото време икономисва време.

Положителни аптечни процедури

Болничните аптеки са натоварени отдели с бързи обороти. Технологията може да се трансформира в сърдечния темп на процесите в отдела, като пести скъпо време.

Рецептите на пациентите могат да се получават по електронен път от полагащите грижи за тях, а етикетите за отпуснати медикаменти да бъдат отпечатани и прикрепени към медикаментите с точни данни за пациента и информация за рецепта.

За да се предотвратят сериозни неточности, могат да се разпечатват ясни баркодове за идентификация на пациентите. Отпечатаните етикети отстраняват риска от неточност в разчитането на изписаната на ръка информация и са по-сигурно решение, защото алергените могат да се акцентират ясно посредством цветни кодове.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР