От личен опит съдим, че не съществува универсален лек срещу

...
От личен опит съдим, че не съществува универсален лек срещу
Коментари Харесай

Как да хъркаме по-малко


От персонален опит съдим, че не съществува повсеместен лек против хъркането. Дали се получава поради възпалени дихателни пътища, или тъй като сме дългогодишни пушачи, хъркането е нещо, което можем да ограничим, само че рядко да премахнем вечно.

Съществуват способи, посредством които можем най-малко частично да тушираме нощната симфония и да дарим половинката си с повече сън.

Позицията на главата

Неправилното заспиване е най-честата причина за хъркане. Важно е главата ни да е вдигната и по опция да сме легнали встрани.

 Снимка 393850

Така пътищата през носа остават отворени и шансът да се запушат със секрет, до момента в който спим, е по-малък. Можем даже да сложим втора възглавница, тъй че главата ни да е осезаемо по-високо от торса.

Пеенето оказва помощ

Установено е, че постоянното пеене може да ни помогне да хъркаме по-малко. По този метод заздравяваме мускулите в гърлото и глътката, тъй че да не се отпускат, когато заспим.

Храната е от голяма важност

Хората, които употребяват повече мазнини и захар, хъркат повече.

 Снимка 393857

Хъркането се предизвиква от множеството килограми, които трупаме с тези храни, или от възпалителните свойства, които храните имат в организма ни.

Каква е влагата в спалнята

Липсата на задоволително влага във въздуха е постоянно срещана причина за хъркане. Когато гърлото и дихателните пътища пресъхнат, лигавиците стартират да изпускат повече и по-гъст секрет, който предизвиква хъркането.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР