От Левски ще почетат легендата си Георги Соколов със специален

...
От Левски ще почетат легендата си Георги Соколов със специален
Коментари Харесай

Левски ще почете Соколето със специален трофей -

От Левски ще почетат легендата си Георги Соколов със специфичен трофей, оповестиха от клуба.

" Левскари, на 19 юни се навършват 80 години от рождението на една от емблемите на клуба – нападателят Георги Соколов. В тази връзка клубът ще посвети на Соколето особено направен трофей, който ще бъде връчен на спечелилия в контролата сред Левски и Академия Пандев (Северна Македония), планувана за 25 юни, събота, от 18:00 часа на стадион „ Виваком Арена – Георги Аспарухов “.

Клубът възнамерява сходен жанр другарски дуели в подготвителните интервали на тима да се трансфорат в традиция, а купата да се посвещава на редица „ сини “ митове, оставили своя отпечатък в историята.;

Георги Соколов е роден на 19 юни 1942 година Той е наследник на огромния вратар на „ сините “ Апостол Соколов. Жоро един от най-големите гении в историята на Левски и българския футбол, а за неговото майсторство и умения и през днешния ден се носят митове.

Соколов става първенец за юноши през 1960 година, а дебютира в първия тим на „ сините “, когато е на 16 години и 57 дни в приятелския мач против Челси Лондон през 1958 година Със синята фланелка играе 11 сезона от 1958 до 1969 година, като записва 185 мача и 56 гола. Става първенец през 1965 и 1968 година, както и притежател на купата през 1959 и 1967 година

Отбелязва първия гол за Левски в евротурнирите против шведския Юргорден в Стокхолм за КЕШ през 1965 година Записва 13 мача с националната фланелка, като на него принадлежи върхът за най-млад дебютант в „ А “ тима - ненавършил 17 години в мача България - Холандия 3:2. През същата тази 1959 г, той е в тима, станал европейски първенец за юноши в София.

Участва и на международното състезание в Чили през 1962 година, когато е първата българска поява на най-големия конгрес.

Почина на 27 юни 2002 година, а в паметта ни остава и с житейския си лозунг „ Родил съм се човек, а не футболист! “. Поклон пред паметта му! ", написаха от Левски.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР