От Левски публикуваха подробна информация за предстоящия съперник на сините

...
От Левски публикуваха подробна информация за предстоящия съперник на сините
Коментари Харесай

Левски с подробна информация за днешния си съперник в Белек

От Левски разгласиха подробна информация за идния противник на " сините " Олександрия. Двата тима ще се изправят един против различен през днешния ден от 16:00 часа във втората контролна среща по време на лагера на 26-кратните първенци в Белек (Турция).

Ето какво написаха столичани в формалната си страница във Facebook:

" Съперникът на Левски във втората контрола от зимния предварителен лагер в Белек –

Олександрия е учреден през 1948 година и се състезава във Висшата лига на Украйна.
От сезон 2015/16 година е непрекъснат участник в най-високото равнище на украинския футбол, като през сезон 2018/19 печели бронзовите медали в шампионата. Клубът доближава и на два пъти до ½ финалите в шампионата за Купата на Украйна – 2015/16 и 2020/21 година.

Най-високото достижение на Олександрия в европейските клубни шампионати е присъединяване в груповата фаза на Лига Европа през сезон 2019/20 година.

След първия полусезон на на сегашното състезание Олександрия е на 11-то място в украинската Висша лига и на 1/4 финалите в шампионата за Купата на страната. Съперникът на Левски приключи на 6-то място в класирането на украинското състезание през предишния сезон.

Старши треньор на отбора е Руслан Ротан. Със своите 100 мача за националния тим на Украйна той е на 3-то място във безконечната класация за най-вече изиграни дуели за своята страна.

Контролата против Олександрия е през днешния ден, 21 януари и започва в 16:00 часа. Двубоят ще се играе на стадион " Gloria Sports Arena " в Белек ".





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР