От Левски излязоха с официална молба към премиера на България

...
От Левски излязоха с официална молба към премиера на България
Коментари Харесай

Левски с обръщение към Бойко Борисов, сините с конкретно предложение

От Левски излязоха с публична молба към премиера на България Бойко Борисов страната да помогне на клуба, тъй като финансовото състояние е толкоз тежко, че скоро играчите могат да стартират да разтрогват договорите си.

"ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,

България, Европа и светът са изправени пред тежки провокации. Вече четвърти месец напъните на цялото човечество са обединени за прекъсване на развиването и провалите от пандемията COVID-19. Милиони инфектирани, стотици хиляди умряли, претрупани обществени и здравни системи, изолираност, разграничаване, безработица, сринати стопански прогнози…

Даваме си сметка за напъните, които поставя цялата страна и нейното управление, както и за съответните резултати, с помощта на навременните и съответни дейности на държавното управление и Националния действен щаб.

Навлизаме в интервал на разхлабване на рестриктивните мерки, на последователното усмиряване на ситуацията и възобновяване на по-нормален темп на живот. Всеки ден ни доближава към завръщане на обичайните ни всекидневни задължения, работен темп, занимания и спорт.

Надяваме се и в България в скоро време да се възобновят спортните срещи, самостоятелни и отборни надпревари и шампионати.

Нашата огромна болежка и грижа обаче е „ ЛЕВСКИ “!

След рисковите събития през месец януари, които на процедура лишиха от финансиране нашия обичан клуб, тимът ни е изправен до стената. Липсата на средства, съществуването на насъбрани остарели отговорности към страната, компании, клубове, играчи, сътрудници и други лица доведоха до невиждана обстановка. Ръководителите се отхвърлиха от заплатите си. Цялото треньорско управление почтено ги последва. Наложи се да се извърнат към почитателите, с цел да се избавя клубът. И последователите на „ ЛЕВСКИ “ направиха нещо невиждано:

Събрани бяха стотици хиляди левове от дарения, СМС-и, спортни продукти, закупиха се билети и сезонни карти за 1 200 000 лева, беше разпродаден цялостен стадион даже за мач, който щеше да се играе без зрители…

ВЕЛИК КЛУБ С ВЕЛИКА ПУБЛИКА!!!

Г-н Министър-Председател,

Обръщаме се към Вас като управление на страната. Героизмът на милионите левскари избави тима и достойнството на „ ПФК ЛЕВСКИ “. Но този подвиг не може да продължи безпределно. Ежемесечните разноски, отговорностите и заплатите на футболистите не са по силите на никоя аудитория. Издръжката не може да се остави на положителната воля на родители, пенсионери и техните деца и внуци. Задължително е да се обезпечат съществени средства както от притежатели, по този начин и от спонсори и рекламодатели. И тук е нужна намесата на Държавата. По време на Вашите държавни управления бяха отделени и вложени големи средства в цялата страна за създаване на спортна инфраструктура, градеж и поправки на игрища, спортни зали, стадиони, физкултурни салони, уреди и така нататък

Бяха заделени и предоставени десетки и десетки милиони левове за подкрепяне на разнообразни футболни клубове в цялата страна. Държавни компании и общински предприятия финансират и устоят директно или посредством реклама разнообразни тимове от Първа и Втора лига. Създадоха се смесени сдружения, с цел да обезпечат условия за вложения за създаване на стадион в центъра на София, в Борисовата градина…

А „ ЛЕВСКИ “?

„ ЛЕВСКИ “ няма потребност от привилегии или подаяния. Нашият тим е потвърдил, че има достолепие. Нашият тим и милионната аудитория в никакъв случай не одобриха да бъдат нито тим на Министерство на вътрешните работи, нито на Армията, нито на Пощите, на Никого. Ние следваме достойнството, всеотдайността и образеца на АПОСТОЛА! Ние се обръщаме към Вас с искане за правдивост. За правилата на равнопоставеност и обективност. Смятаме, че към обичания ни клуб би трябвало да се прояви същата грижа, взаимност и поддръжка, както към останалите.

Уважаеми господин Борисов, в общественото пространство бяха декларирани от Вас и Ваши министри предпочитание и хрумвания такава правдивост да бъде осъществена. Въпросът е, че моментът към този момент е съдбоносен. А в границите на две седмици няма действително решение на казуса, футболистите към този момент ще могат да разтрогват контракти, да изоставен тима и да заведат каузи против футболния клуб. Такъв прелом към този момент нито публиката, нито администрацията ще могат да спрат. Необходимо е незабавно да се реализира финансова интервенция.

В тази връзка нашето предложение, господин Премиер, е да бъде предоставена опция формалния рекламодател на Дружеството „ 7777.bg “ да поддържа още веднъж клуба в този сложен миг, като преведе нужните финансови средства. Стимул, който ще обезпечи опция клубът да осъществя доходи по време на трансферния прозорец.

Ако това е неизпълнимо, то единствената опция би била страната непосредствено да кредитира футболния клуб посредством гарантиран с бъдещи вземания от продажби заем за неотложни финансови потребности – метод, който последователите на „ Левски “ поначало не утвърждават и не желаят, само че той би се явил като последна инстанция за финансиране.

Ние, проведените левскари, имаме вяра в положителните Ви планове и в справедливостта. По делата и резултатите ще ни съдят. И имат вяра в истинността:

„ Левскар да си, братко, е дума велика, Левскар да си, братко, е чест! “

НКП на „ Левски “, „ Ултрас Левски “, „ Тръст Синя България “, „ Сдружение Сини сърца “

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР