От КТ "Подкрепа" обявиха, че работещите в дружеството Мини "Марица-изток"

...
От КТ "Подкрепа" обявиха, че работещите в дружеството Мини "Марица-изток"
Коментари Харесай

Миньорите от Мини Марица-изток се вдигат на протест


От КТ "Подкрепа " оповестиха, че работещите в сдружението Мини "Марица-изток " ще стачкуват на 24 април с искане цените на въглищата да се покачат с 15 на 100 на звук условно гориво. Това заяви на пресконфереренция през днешния ден Владимир Топалов от федерацията на миньорите към КТ "Подкрепа ". Миньорите ще се съберат пред Министерството на енергетиката.
Още през януари от синдиката оповестиха, че упорстват за незабавно нарастване на цената на въглищата, добивани от Мини "Марица-изток " с най-малко 15 % за гладко компенсиране на интервалите с неизвършвани разноски и ненаправени вложения. 40 % от производството на електрическа енергия в България е застрашено. Причината е, че в Минно енергийния комплекс "Марица-изток " са налице предпоставки за неуправляемо комбиниране на геоложки, механически, софтуерни, транспортни, финансови и екологични опасности с каскадни и пагубни последствия на повърхност до 100 кв. км., считат от Конфедерацията. Ако не се вземат незабавни ограничения, действителното развиване на обстановката е дефицит на електрическа енергия, фрапантно нараснали цени и напрежение във всички сфери на промишлеността и публичния живот, допълниха от КТ "Подкрепа ".
Синдикатът упорства доникъде на актуалната година да се отстранен ценовите несъответствия и дефекти на настоящата система за пресмятане на цената на въглищата, добивани от Мини "Марица - Изток ". От КТ "Подкрепа " прецизират, че Топлоелектрическа централа "Марица-изток 2 " има доста дребен условен дял на контролирания пазар и това на пръв взор "чудовищно нарастване " е допустимо да не повлияе на сметките на битовите клиенти. КТ "Подкрепа " декларира, че е неприемливо в Мини "Марица-изток " от години да не се правят нужните действия за рехабилитация на остарялата 50-60 годишна техника. Според синдиката всяка година във въгледобивното сдружение не се правят действия за най-малко 50 милиона лв.. Недопустимо е и, че цената на въглищата е подценена с 50 % по отношение на пазарните борсови стойности и с сред 15 и 30 %, по отношение на себестойността, пресметната по методиките на одобрени консултантски компании, експертни мнения и специфичните стандарти, считат от синдикалната организация. /novinite.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР