От кризи се излиза с решения, а не с ултиматуми.

...
От кризи се излиза с решения, а не с ултиматуми.
Коментари Харесай

Атанас Славов: Политическата криза започна с бламирането на антикорупционния закон

От рецесии се излиза с решения, а не с ултиматуми. Решенията са посочени в декларацията, призната от " Продължаваме промяната - Демократична България " - явен ангажимент към правосъдната промяна, законодателната стратегия, договаряне на транспарантни назначения, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия министърът на правораздаването Атанас Славов. Той изрази вяра, че ще има диалог с ГЕРБ по седемте точки, които през днешния ден от " Продължаваме промяната - Демократична България " оповестиха, тъй като това е залогът за бъдещето на България.

Според Славов политическата рецесия е почнала с на " Продължаваме промяната - Демократична България ", импортирани преди месеци, за сметка на този на ГЕРБ-СДС. " Това даде знак, че има конюнктурно болшинство по значими за нас тематики ", добави той.

Попитан какво включва необятната конституционна промяна, която втората политическа мощ желае, Славов уточни, че става дума за гарантиране на самоуправлението и независимостта на съдиите в обособен Висш съдебен съвет, където съдиите имат болшинство. Втората смяната трябвало да бъде обезпечената отчетност и отговорност на прокуратурата в независим прокурорски съвет, в който гражданската квота има болшинство.

Славов се надява конституционният развой да стартира до седмици и за няколко седмици да завърши. Според него идващите дни ще стане ясно ще има ли реформаторско ръководство или България ще се върне към безвремието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР