От Кремъл съобщиха при какви условия са готови да спрат

...
От Кремъл съобщиха при какви условия са готови да спрат
Коментари Харесай

От Кремъл: Войната ще приключи, ако Украйна изпълни тези условия

От Кремъл оповестиха при какви условия са подготвени да спрат военните дейности в Украйна. Войната ще завърши, в случай че украинците изпълнят тези условия.

Русия желае Украйна да приключи военните дейности, да направи промени в конституцията си, които да подсигуряват неутралитета й, и да признае Кримския полуостров за съветска територия, както и да признае Донецк и Луганск за самостоятелни територии. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков в изявление за " Ройтерс ".

По думите му Украйна е известена, че в случай че извърши тези условия " всичко това може да спре неотложно ", т.е. Москва ще спре военните дейности.

Песков е декларирал, че Кремъл няма да предявява нови териториални искания към Украйна, прибавя " Ройтерс ". 

" Ние в действителност приключваме демилитаризацията на Украйна. Ще я доведем до дъно. Най-важното е Украйна да приключи военните си дейности. Те би трябвало да спрат военните си дейности и тогава никой няма да стреля ", споделя Песков. 

Изказването на Песков идва в навечерието на третия кръг на договарянията сред Москва и Киев и новината за среща сред съветския външен министър Сергей Лавров и украинския му сътрудник Дмитро Кулеба в Анталия. Западни медии означават, че до момента това е най-ясното установяване на изискванията на Москва за преустановяване на така наречен " специфична военна интервенция “, която продължава към този момент дванайсети ден, отбелязва организацията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР