От края на юли, където и да отиде, бившият репортер

...
От края на юли, където и да отиде, бившият репортер
Коментари Харесай

Паника в bTV! Вдигнаха мерника на топ репортер

От края на юли, където и да отиде, някогашният кореспондент на Би Ти Ви Борислав Лазаров чува все еднакъв въпрос: „ Какво ще е времето на следващия ден? ” Макар че не е професионален синоптик, към този момент втори месец Боби е водещ на прогнозата за времето. Той съумя почтено да замести веселяка Емил Чолаков като лице на прогнозата за времето. Опитният публицист с школуван глас незабавно хареса на феновете с разчупения си метод да оповестява прогнозата.

В продължение на 17 години като кореспондент на Би Ти Ви, Лазаров е направил десетки репортажи, а тематиките му са от разностранни области – просвета, технологии, открития и елементарни любопитни случки. Когато през май занимателният Емо Чолаков напусна екипа, с цел да работи в РВД на софийското летище, управлението на малкия екран почнало да се оглежда за негов заслужен заместител. Търсели също толкоз живописен водещ, по опция мъж. Когато шефовете се спрели на него, Боби Лазаров желал малко време, с цел да обмисли поканата.

„ Това е още един метод да описвам забавни неща, а не да е единствено едно съобщаване на обстоятелства. Освен това отново мога да описвам любопитни истории и да представям прогнозата по малко по-различен, потребен и забавен за хората метод. В новото студио на Би Ти Ви имаме всевъзможни механически благоприятни условия, с които да демонстрираме и описваме, това, което се случва. Това ми дава нови благоприятни условия иза професионално развиване, а и това, което върша, да доставя наслаждение на мен и феновете ”, признава Лазаров.

Единствената компликация, която срещнал, започвайки работа като синоптик, била обвързвана с външния му тип. Шефовете му били недоволни от голямото му тегло, защото фенове се жалвали, че Боби закрива картата на България, когато чете прогнозата. Началниците на Лазаров го помолили да се подложи на незабавна диета, с цел да смъкна най-малко 20 кила.

„ Теглото ми се оказа огромен проблем. Истината е, че пресилвам с храната. Имам сериозен проблем с апетита и не мога да устоя нито едно диета. Лаком съм си... Трябва да се бръсна доста по-често, в сравнение с преди ”, разяснява Боби с присъщото си възприятие за комизъм. Преди да го пуснат в дъблоките води с първата му прогноза в централната емисия вести, Боби репетира дружно с Натали Трифонова и Станислава Цалова. Синоптичките го ориентират по кое време в коя камера да гледа и по какъв начин да застане, с цел да не закрива картата с градусите.

Още от дете Боби проявявал интерес към киното и астрономията. „ Започнах да се изучавам да чета поради киното. Когато гледахме филм с мама и баща, те ми четяха в ухото надписите. Исках да разбирам всичко самичък. Това беше мощен претекст да се науча да чета бързо. Бях откърмен с „ Полицаят от Сен Тропе ”, „ Мистър Питкин ”, „ Лимонаденият Джо ”. Как съм се смял на тия филми – вманиачен смях ”, спомня си Боби.

Любимите му филми, които гледал по няколко пъти били сагата на Спирбърг „ Междузвездни войни ” и детската фантастика „ Извънземното ”. Лазаров си купувал всички списания, свързани с планетите, космоса и звездите. Въпреки големия му интерес към астрологията, физиката и математиката по никакъв начин не му вървели в учебно заведение, по тази причина се ориентирал към друга специалност.

Работил е какво ли не, преди да дебаркира в малкия екран. Докато бил възпитаник, продавал вестници. След като приключил филантропична гимназия в Пловдив, почнал работа като диджей. После станал рекламен сътрудник и музикален оформител в пловдивския куклен спектакъл. Работил и в пловдивското радио „ Атланти ”, където имал лично предаване. Мечтаел да стане артист и кандидатствал куклена постановка в НАТФИЗ, само че не го приели, тъй като оповестили нулева година за банкет. На идната година Боби кандидатствал в друга компетентност – „ Кинознание ” и този път шансът бил на негова страна. Преди да попадне в малкия екран, дълги години Лазаров работил като радиожурналист. След като се дипломирал, получил покана от радио „ Витоша ”. След това се преместил в „ Експрес ”, а когато получил покана да стане кореспондент в Би Ти Ви, въобще не се колебал и приел.

Борислав Лазаров към момента не е чул Марша на Менделсон, въпреки че от няколко години има сериозна другарка. Тя е негова колежка, само че работи като редактор в конкурентна телевизия. Двамата живеят дружно с бялата малтийска болонка Алиса. Миниатюрното кученце към този момент е направило своя ефирен дебют в предаването „ 120 минути ” по Би Ти Ви. Преди седмица Боби провокира същинска сензация, появявайки се на дребния екран, гушнал своята домашна фаворитка. Синоптикът изясни, че появяването им дружно е поради Световния ден на кучето. Лазаров даже даде упътвания на феновете по какъв начин да се грижат за своите четирилапи другари по време на летните жеги. Алиса се държа обичайно и не изложи своя собственик. Въпреки че на екрана се сменяха фотосите на разнообразни кучета, болонката резервира самообладание и не излая нито един път, написа Уикенд.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР