От края на м. юни 2020 г., след влизане в

...
От края на м. юни 2020 г., след влизане в
Коментари Харесай

До момента са констатирани 384 нарушения за неносене на маска в столичния градски транспорт

От края на м. юни 2020 година, след влизане в действие на заповед на кмета на Столична община, съответстваща към издавани за подобаващ интервал заповеди на Министъра на опазването на здравето по отношение на съблюдаване на противоепидемичните ограничения, в това число и наложителното носене на защитна маска за еднократна или многократна приложимост в транспортните средства на всеобщия градския превоз, полицейските чиновници от бранш „ Общинска полиция “-ООП-СДВР, са съблюдавали за съблюдаване на публичния ред и са осъществявали надзор по тяхното използване. Това оповестиха във фейсбук страницата на Столична дирекция на вътрешните работи Столична полиция.
https://www.facebook.com/sdvr.stolichnapolicia/videos/1336417880056746
До сегашния мамент в всеобщия градски превоз при проведените профилирани полицейски интервенции, по метода „ широкообхватен “ надзор за носене на защитни маски или други средства, покриващи носа и устата на закрити публични места, в МГТ и в региона на спирките са установени 384 нарушавания на Закона за здравето, за което са формирани административни производства на съображение чл.209а от същия нормативен акт.

Отдадени са 171 полицейски разпоредби, на съображение член 64 от Закона за Министерство на вътрешните работи, като против лицата, които не са ги изпълнили са формирани админитративни производства. В маловажни случаи за неспазване на противоепидемичните ограничения са приложени превантивни дейности към 890 жители, на които са връчени предупредителни протоколи по член 65 от ЗМВР.

Работата по съблюдаване на противоепидемичните ограничения продължава.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР