От края на февруари и най-вече в началото на март

...
От края на февруари и най-вече в началото на март
Коментари Харесай

Ваня Кастрева: Няма да има промяна за матурите и удължаване на учебната година

От края на февруари и най-много при започване на март се следи фрапантно покачване при случаите на карантинирани възпитаници. Това заяви в утринния блок "Денят стартира " Ваня Кастрева, шеф на Регионалния инспекторат по обучение в София. Когато децата 1-4 клас се върнаха на учебно заведение, под 400 бяха позитивните или контактни случаи. В края на февруари те бяха 1400, т.е. с 1000 повече, само че от 1 март внезапно се повишават, приблизително с по към 100 дневно, изясни Кастрева. Над 3000 през вчерашния ден са карантинирани, само че множеството от тях са просто контактни. Само 9 на 10 000 деца са позитивни, добави тя. Идентична е повишаването на броя на инфектираните за учителите. Имаме 35% имунизирани учители, съобщи Кастрева.

Директорът на РЗИ - София издаде заповед за преустановяване на присъственото образование от 5 до 12 клас. Ние няма по какъв начин да не се съобразим с наредбата на министерство на опазването на здравето, тъй като водещо е здравето, безапелационна е Кастрева.

Относно това дали се планува анулация на матурите, Кастрева съобщи, че министърът неведнъж е споделил, че няма да има смяна, действително видяно, учениците не са преставали да учат, само че при разнообразни условия.

На този стадий не се разисква и отпадането на части от образователното наличие за изпитите. Според мен на този стадий няма съображение да се удължи образователната година, счита Кастрева. Тя съобщи още, че поддържа самостоятелните ограничения, защото не може да се съпоставя обстановката в учебните заведения в другите области.

Надявам се децата да бъдат виновни и да знаят, че не могат да придобият познание, в случай че не положат старания за това. Дано това да бъде техният урок, сподели в умозаключение Кастрева.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР