От края на февруари до края на септември 2022 г.

...
От края на февруари до края на септември 2022 г.
Коментари Харесай

700 руски компании са открили офиси в ОАЕ

От края на февруари до края на септември 2022 година към 700 съветски компании са разкрили свои филиали в Обединените арабски емирства. Броят на тези компании се е нараснал от пет до седем пъти спрямо предходната година, оповестява вестник " Известия ".

Според Константин Волф, член на Съвета по финансова, индустриална и капиталова политика на Руската търговско-промишлена палата, тази наклонност се следи най-много в ИТ бранша, написа изданието, цитира dariknews.bg.

Посланикът на " Бизнес Русия " в ОАЕ Максим Загорнов в диалог с публицисти означи, че в Близкия изток се откриват най-вече представителства на дребни и междинни компании. Тя обаче е последвана от навлизането на по-големи съветски играчи на локалния пазар.

„ Този ход цели не толкоз разширение на бизнеса, колкото запазването му поради европейските и американските наказания ”, сподели Загорнов.

Бюрократичните процедури обаче единствено се усложняват: времето, належащо за регистрация на юридическо лице, се усилва, има по-задълбочена инспекция на сходството (проверка дали бизнесът дава отговор на закона и правните актове), цитира " Известия " думите на Загорнов. Според него от ден на ден проблеми пораждат при откриването на разплащателни сметки на съветски компании в ОАЕ заради натиска от страна на Запада. Негативната наклонност се следи да вземем за пример в Emirates NBD и First Abu Dhabi Bank, написа вестникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР