От краен оптимист в началото на епидемията, днес британският премиер

...
От краен оптимист в началото на епидемията, днес британският премиер
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Надеждата не е план!

От краен оптимист при започване на епидемията, през днешния ден английският министър председател Борис Джонсън по-скоро споделя най-песимистичните възгледи за развиването на изключителната обстановка с ковид. Успешна ваксина за ковид може в никакъв случай да не бъде основана, а с това и рестрикциите да останат за дълго част от всекидневието на хората, излиза наяве от уводните му думи в готовия вече план от три стъпки за възобновяване на Англия от пандемията.

„ Докато се надяваме на триумф, вярата не е проект. Откриването на всеобща ваксина може да отнеме повече от година. Всъщност в най-лошия сюжет в никакъв случай няма да намерим такава “, споделя министър председателят. „ Разбирам, че актуалните уредби не оферират трайно решение – цената е прекомерно висока за нашия метод на живот, обществото ни, стопанската система ни “, прибавя още той. Според него едвам когато се открие лек за болестта, ще може да се премине към последваща фаза, в която нацията да се върне към естествения си метод на живот.

Планът за възобновяване на Англия, който се състои от 60 страници, ще бъде задействан идната сряда с връщането на работа на огромна част от популацията, опцията за спортуване навън, пикниците в парковете и вземането на слънчеви бани. Училищата и магазините ще отварят порти поетапно от 1 юни. „ Този документ не съставлява бързо връщане към естественото, нито дава лесни отговори “, разяснява Джонсън.

Отварянето на салоните за хубост, местата за настаняване, заведенията, кината и театрите е част от третия стадий, който ще бъде изпълнен не по-рано от 4 юли.
gettyimages-1212466285.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР