От козметично куфарче на Катрин Деньов до каска на един

...
От козметично куфарче на Катрин Деньов до каска на един
Коментари Харесай

Търг на вещи на знаменитости в Париж събра 250 000 евро в подкрепа на Украйна

От козметично куфарче на Катрин Деньов до каска на един от музикантите от " Дафт пънк " - търг, проведен във Франция, събра 250 000 евро за Украйна , заяви Агенция Франс Прес, като се базира на информация от фондацията на брачната половинка на украинския президент Володимир Зеленски.

Американският артист Том Ханкс продал пишеща машина от персоналната си сбирка, а Натали Портман - постери с подпис, на търга, проведен от френския режисьор Мишел Азанависиюс .

Сред петдесетте лота, препоръчани на аукциона, бил часовник, носен от Жан Дюжарден във кино лентата " Агент 117 " и статуетките от премията " Сезар " за най-хубав режисьор на Жак Одиар от 2010 година и на Азанависиюс от 2012 година за " Артистът ".

Половината от набраните средства отиват за платформата за дарения за Украйна на президента на страната Володимир Зеленски , а другата половина - за фондацията на брачната половинка му Олена Зеленска. Част
от сумата, събрана по време на търга, проведен на 1 декември, е предопределена за болничното заведение в гр. Изюм, в източната част на Украйна, отчасти разрушена от съветските сили.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР