От космическия център Кейп Канаверал в САЩ излетя ракета на

...
От космическия център Кейп Канаверал в САЩ излетя ракета на
Коментари Харесай

Грандиозно! Ракета Фалкън 9 изведе в космоса българска спътникова платформа

От галактическия център Кейп Канаверал в Съединени американски щати излетя ракета на СпейсЕкс " Фалкън 9 " с задачата за споделено извеждане на полезен товар в орбита " Транспортър-5 ". Сред този товар участва и новаторска сателитна платформа, основана от българската компания EnduroSat.

Според информацията, , Споделената Спътникова Услуга на компанията представлява най-евтиният и наличен метод, по който всеки един от нас може да достави своя прибор в орбита. Основаната от бизнесмена Райчо Райчев компания отговаря за оправянето с всички компликации, съпътстващи една галактическа задача - интеграцията на инструмента, тестването му, бюрократичните пречки и логистичните сложности. Така крайният клиент е фокусиран напълно върху своите си цели и задания, без да мисли за останалата бумащина.

Изстреляният през днешния ден галактически уред на EnduroSat е кръстен " Platform-1 ". Фирмата дава обещание да организира задачи приблизително по един път на всеки 90 дни. Следващите изстрелвания за потребностите на българския стартъп са планувани за третото и четвъртото тримесечие на 2022-ра. Полет е плануван и за началото на 2023-та. 

Ракетата " Фалкън 9 ", която бе назначена за задачата " Транспортър-5 ", беше оборудвана с първа степен под сериен номер " B1061 ", като това беше осмият полет за нея. Преди тя е била употребена за изстрелванията на първата постоянна пилотирана задача на СпейсЕкс до МКС чрез транспортен съд " Крю Драгън ", за втората постоянна пилотирана задача, за сателит " Сириус ", за 23-тата товарна задача до МКС чрез транспортен съд " Карго Драгън ", за галактическия телескоп " IXPE " на НАСА, за четвъртата задача за споделено извеждане на потребен товар " Транспортър-4 ". Днешният полет на " B1061 " с " Транспортър-5 " също бе безпроблемен, като след приключването му степента реализира меко приземяване върху Зона за кацане №1 на космодрума Кейп Канаверал. 

Това бе 22-рото орбитално изстрелване на СпейсЕкс през 2022-ра година. Компанията на Илон Мъск продължава да реализира приблизително по един полет седмично. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР