От консултациите, а и от преговорите за правителство ми се

...
От консултациите, а и от преговорите за правителство ми се
Коментари Харесай

Политолози: През последните дни виждаме тон на политическо спокойствие между преговарящите

От консултациите, а и от договарянията за държавно управление ми се коства, че сме една концепция по-близо до реализиране на ротация и продължение на ръководството на това болшинство. Политическият скандал стихна и към този момент сме в институционален звук. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ политологът Цветанка Андреева.

По думите ѝ политиците приказват към този момент много по-умерено, а през вчерашния ден на съвещания сме станали очевидци на градивен разговор сред президента Румен Радев и ръководещите.
Бяха дадени, несъмнено, знаци от президента, на масата беше неговият мощен политическо-управленски екип. Според мен въпреки всичко затишието на острото политическо говорене е добър знак.
Цветанка Андреева, политолог

Политилогът проф. Росен Стоянов сподели, че е склонен, че през последните дни в действителност се постанова тонът на политическото успокоение, въпреки че в обръщението си към ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, президентът си е разрешил леко язвителни бележки във връзка с това кой кого поддържа.
„ Имате ли време “ се трансформира в лайтмотив на първия ден за съвещания. Беше малко бащински, загрижено, дипломатично, само че това е политическия изказ е маркер. Това е методът, по който да се каже: „ Институциите имат своите пълномощия, въпреки и лимитирана, президентската институция има правото да борави с тайминга сега. “
проф. Росен Стоянов, политилог

По думите на проф. Стоянов, в случай че президентът реши, може още в утрешния ден да връчи мандат и по този метод да сгъсти седемте дни, тъй че да не даде опция за спомагателни дни на договарящите.

Още вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР