От конституционна гледна точка, няма пречка в проектокабинета Габриел“ да

...
От конституционна гледна точка, няма пречка в проектокабинета Габриел“ да
Коментари Харесай

Доц. Борислав Цеков: Има дефицит на нормален политически диалог

От конституционна позиция, няма спънка в проектокабинета „ Габриел “ да са включени хора, които не са дали единодушие да бъдат вътре. Проблемът е политически.

Това разяснява в студиото на Euronews PrimeTime докторът по конституционно право доцент Борислав Цеков.

„ Проблемът е на недостига на естествен политически разговор и на едни цивилизовани политически договаряния “, уточни доцент Цеков.
Властта на президента в границите на тази процедура е, откакто излъченият от най-голямата парламентарна група е декларирал волята, че има подготвеност да образува държавно управление, президентът да издаде декрет, с който предлага на Народното събрание да го избере
доцент Борислав Цеков, конституционалист

„ Неслучайно в Народното събрание има две гласувания. Първо се избира министър-председател и едвам тогава по негово предложение – конструкция и състав “, акцентира доцент Цеков.
Така че са оставени задоволително благоприятни условия да се овладее динамичността на един политически развой, само че това, което оставя неприятния усет, е в действителност неналичието на естествен разговор сред договарящите сътрудници.
доцент Борислав Цеков, конституционалист

„ Ние виждаме, че това е едно стълкновение. По един първичен метод поддържат връзка между тях, замерят се с обиди. Довчера бяха евроатлантически сътрудници, през днешния ден този бил лице на мафията, оня я лъжел, без да му мигна окото. Разбирате, че този първичен разговор е неприличен за страната “, сподели доцент Цеков.

„ От конституционно становище от указа на президента до гласуването в Народното събрание, в тази ситуация Мария Габриел може да предлага структурни или лични корекции в този първичен проектосъстав, който е оповестила “, акцентира конституционалистът.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР