От Компанията SpaceX съобщиха за извеждане в космоса на 60

...
От Компанията SpaceX съобщиха за извеждане в космоса на 60
Коментари Харесай

SpaceX изведе в космоса 60 микроспътника на Starlink

От Компанията SpaceX оповестиха за извеждане в космоса на 60 микроспътника на Starlink , които са пуснати по-рано от ракета-носител Falcon 9. Съответстващото заявление бе оповестено на страницата на компанията в Twitter.

" Успешното извеждане на 60 спътника Starlink е доказано ", се споделя в известието.

Successful deployment of 60 Starlink satellites confirmed! pic.twitter.com/hA8eUp7dNI
— SpaceX (@SpaceX) 7 януари 2020 година
Falcon 9 започва в понеделник в 21:19 часа от Източното крайбрежие на Съединени американски щати (04:19 българско време) от пусковия комплекс SLC 40 въз основата на Военновъздушни сили Съединени американски щати в Канаверал във Флорида.

Спътници, предопределени за застраховане на високоскоростния достъп в интернет, ще бъдат ситуирани на височина 290 км.

Първата степен на ракетата-носител, която по-рано три пъти бе употребена при стартирането на компанията SpaceX, за половин минута бе сложена на платформата Of Course I Still Love You , която е в Атлантическия океан.

Мрежата Starlink е предопределена да обезпечи достъпа в интернет на потребителите от цялата планета за сметка на разпръснатите в околоземна орбита голям брой дребни апарати ( с тегло до 500 кг ).

Тази система е обвързвана изцяло, в това число и с труднодостъпните и слабонаселени региони. Тя ще обезпечи широкополюсен достъп в интернет със скорост 1 Гб/с, която подхожда на стандарт от 5G.

В началния стадий SpaceX възнамерява да обезпечи високоскоростен достъп в интернет за жителите на южната част на Съединени американски щати до края на 2020 година По оценка на компанията, стартирането в орбита на общо 11 000 спътника и извеждането им в употреба ще коства $10 млрд . През месец май 2019 година в космоса са изведени първите 60 спътника, през ноември в орбита бе доставена втората група апарати Starlink.

Създадената група от голям брой дребни спътника (около 2 хил.) за обезпечаване на световен широкополюсен достъп в интернет влиза в проектите на английската компания OneWeb.

Русия създава нискоорбитални многофункционални сателитни системи, свързани със " Сфера ", в която ще бъдат включени над 600 сателитни връзки и отдалечени сондиране на Земята.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР