От компанията Coca-Cola Co обявиха, че потребителското търсене може да

...
От компанията Coca-Cola Co обявиха, че потребителското търсене може да
Коментари Харесай

Coca-Cola преминава към стъклени бутилки заради инфлацията

От компанията Coca-Cola Co оповестиха, че потребителското търсене може да намалее, защото необузданата инфлация не демонстрира признаци на изстудяване.

От там са решили да се концентрират върху по-достъпни и презареждащи се стъклени бутилки на пазари, изправени пред най-големия растеж на цените, съобщи „ Ройтерс “, представена от Economy.bg.

Търсенето на газирани питиета и други пакетирани храни до момента остава мощно макар нарастванията на цените, които са резултат от по-високите разноски за всичко - от алуминиеви кутии до захар, труд и превоз.

Главният изпълнителен шеф на Coca-Cola Джеймс Куинси сподели, че устойчивостта на търсенето няма да продължи постоянно.

За да се приготви за упования спад в покупателната дарба на потребителите, Coca-Cola съобщи, че уголемява разпространяването на по-евтини стъклени бутилки за връщане или наново пълнене на нововъзникващите пазари в Латинска Америка и Африка. Освен това опитва с бутилки за връщане в Югозападните Съединени щати.

Нетните доходи на Coca-Cola набъбнаха с 16% до $10,5 милиарда през първото тримесечие. Компанията съобщи, че прекъсването на интервенциите ѝ в Русия ще повлияе на годишната облага с 4 цента на акция и годишните чисти доходи с към 1% до 2%.

Компанията регистрира облага за първото тримесечие от 64 цента на акция, надминавайки оценките от 58 цента, съгласно данните на Refinitiv.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР