От компанията Боинг (Boeing) ще се сбогуват днес официално с

...
От компанията Боинг (Boeing) ще се сбогуват днес официално с
Коментари Харесай

Боинг се сбогува легендарния 747

От компанията " Боинг " (Boeing) ще се сбогуват през днешния ден публично с именития си аероплан модел 747, повече от 50 години след първия му полет. Следобед от произвеждане ще излезе последната машина, която е поръчана за товарни транспорти.

Настоящи и някогашни чиновници ще се съберат на гала в завода на компанията в град Евърет, щата Вашингтон. Очаква се съществуващите 747 да продължат да са в употреба още десетилетия, отбелязва Агенция Франс Прес, само че с днешната гала се затваря една глава в гражданската авиация. За миналите десетилетия са издигнати 1574 бройки.

Според авиационни специалисти, представени от организацията, размерът на самолета, обсегът на полета и успеваемостта на машината са създали допустимо междинната класа да пътува отвън Европа или Съединените щати на налична цена, даже и когато цените на горивата са били мъчно търпими.

CNBC обаче заяви, че Boeing възнамерява да приготви друга индустриална линия за самолета си 737 MAX през втората половина на 2024 година

Споменава се, че основният изпълнителен шеф на Boeing Commercial Airplanes Стан Дийл евентуално е изпратил известие до чиновниците на компанията, че нейното оборудване в Евърет ще добави нова индустриална линия като част от " доста " начинание, показва още бизнес малкия екран.

В края на предходната седмица американският производител на самолети съобщи, че има намерение да наеме 10 000 нови чиновници през 2023 година в индустриалния и инженерния бранш.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР