От Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) няма да

...
От Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) няма да
Коментари Харесай

Токът няма да скача рязко, увери шефът на КЕВР

От Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) няма да позволен внезапно повишение на цените на тока , стана ясно от изказване на членовете на КЕВР по време на ексклузивен брифинг, представени от БНР.

По-рано денем от трите електроразпределителни сдружения в страната - ЧЕЗ, И Ви Ен (EVN) и " Електроразпределение Север " (новото име на " ЕНЕРГО-ПРО " ), оповестиха, че ще желаят нови цени на тока. До момента те не са внесли своите оферти в енергийния регулатор . Срокът за това е до 31 март.

" Едновременно с това, че заради продажбата на ЧЕЗ цената внезапно ще се увеличи... това са спекулации, в случай че някой желае да осъществя политически планове посредством цената на ЧЕЗ, няма по какъв начин да се случи това. Нито заемите, нито лихвите са ценообразуващи ", разяснява ръководителят на КЕВР Иван Иванов.

" В продължение на три години общо нарастването на цялата електрическа енергия е единствено 2% и половина ", сподели Иванов.

Иванов може да приказва защо ще е нарастването на цената на тока след 31 март. Всяка година сдруженията желаят огромно нарастване, само че ние не се съгласяваме , добави ръководителят на КЕВР.

 ЧЕЗ желае нова цена на тока
ЧЕЗ желае нова цена на тока

КЕВР би трябвало да утвърди заявката

Припомняме, от ЧЕЗ оповестиха, че ще изискат от КЕВР смяна на цената на електрическата енергия . Това става няколко дни, откакто бе оповестена договорката за продажбата на активите на чешкото сдружение, като през тези дни се развихри абсурдът към самата договорка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР