От комик до лидер по време на война - историята

...
От комик до лидер по време на война - историята
Коментари Харесай

Зеленски стана главен герой в комикс, разказващ неговия живот

От комедиант до водач по време на война - историята на украинския президент Володимир Зеленски е разказана в нов графичен разказ на “TidalWave Comics ”. Той е част от поредност, която се концентрира върху биографиите на известни политици.

Комиксът от 22 страници разказва по какъв начин Зеленски, който по-рано изиграва ролята на президент в телевизионния сериал " Слуга на народа ", идва на власт през 2019 година Тогава той обещава да постави завършек на войната с подкрепяните от Москва сепаратисти в Източна Украйна. Историята преглежда и обстоятелството, че когато встъпва в служба, Зеленски няма никакъв политически опит.

„ Това беше провокационен сюжет за написване. Издателят и аз искахме да се съсредоточим върху индивида отвън настоящия фокус на медиите – войната на Украйна с Русия и борбата с Путин. Кой е той? Какво го кара да се държи по този начин? Защо той е верният водач за Украйна в този миг? Това са нещата, за които бях любопитен, когато започнах изследването си “, споделя писателят на графичния роман Майкъл Фризел.

VOLODIMIR ZELENSKYY GETS THE COMIC BOOK TREATMENT
— INDEPENDENT PRESS (@IpIndependent)
Художник на плана е Пабло Мартинена, който има опит в рисуването на политически фигури. Той е изобразявал биографиите на Дейвид Бекъм, Нелсън Мандела и Доналд Тръмп.

Комиксът излиза на пазара единствено няколко дни преди да се навършат три месеца от началото на съветската инвазия в Украйна.

Now a book and comics about the life of the Great Zelensky. In the book, they " forgot " to tell about his " dad " Kolomoisky. About how the Great One evaded the army. There is no word about theft and drugs either.
— Анатолий Шарий (@anatoliisharii)
" Тази книга значи доста за мен поради украинския ми генезис. Всичките ми баби и дядовци са имигрирали от Украйна. Исках да употребявам тази форма освен с цел да опиша история, само че в това време да допринеса по някакъв метод за идеята “, споделя издателят Дарън Г. Дейвис, представен от " Ройтерс ".

Част от продажбите на комикса, озаглавен " Политическа власт: Володимир Зеленски “, ще бъдат дарени към Червения кръст.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР